Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer/mevrouw

Ik ben gescheiden maar we hebben co ouderschapplan. dus ik heb om de week de kinderen.Maar een kind staat ingeschreven bij mij en het andere kind bij me ex. Maar ik betaal wel alimitatie van een kid. Maar mij vraag is mijn ex woont samen moet ik dan nog alimitatie betalen of wordt het bedrag verminderd.

Met vriendelijke groet

Zolang er wordt voldaan aan de maatstaven (draagkracht en behoefte) bent u verplicht om alimentatie te betalen en heeft uw kind recht op alimentatie, wat in het geval van een minderjarige over wordt gemaakt naar de verzorgende ouder. Hierbij is niet relevant dat uw ex samenwoont met een ander.
Dit is echter wel het geval indien het partneralimentatie bevat. Woont men namelijk samen als ware zij gehuwd, heeft de alimentatiegerechtigde geen recht meer op alimentatie.
Als ware zij gehuwd komt neer op wederzijdse verzorging, samenwonen en gemeenschappelijke huishouding (te denken valt aan de kosten).
De nieuwe partner van uw ex is pas verplicht om in het levensonderhoud van zijn stiefkinderen te voorzien, indien hij is getrouwd met de vader/moeder van het kind.

Mocht er zich omstandigheden voordoen waardoor u niet meer aan uw alimentatieverplichting kan voldoen, dan kunt u een verzoek bij de rechter indienen om het alimentatiebedrag te wijzigen. Hierbij bent u wel een advocaat nodig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag