Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte heer / mevrouw.

Een aantal maanden geleden ongeluk gehad (aangereden). Nog steeds niet geheel aan het werk. Hulp via revalidatie etc.
Letselschade meneer behartigt mijn belangen. Helaas loopt dit niet goed, geen interesse in mij en mijn herstel. Wat wel degelijk belangrijk is bij het voeren van gesprekken met de "tegenpartij".
Via rechtsbijstand eventueel nieuwe schadeletsel meneer. Blijkt van bedrijf a, maar de tegenpartij is van A. A.
Is dit dan wel handig of wordt dit dan een probleem?

Met vriendelijk groet,

C.

Beste vragensteller,

Op de eerste plaats wens ik u een voorspoedig en algeheel herstel toe.

Juist waar u schrijft dat u een aantal maanden na het ongeval nog niet geheel aan het werk bent en druk bezig bent met revalideren is een goede belangenbehartiger onontbeerlijk. Begrijp ik het goed dan wordt u nu bijgestaan, in opdracht van uw rechtsbijstandverzekeraar, door een letselschadebureau. U schrijft dat u over de dienstverlening van dit bureau niet tevreden bent. Uw verzekeraar biedt u nu bijstand aan door een ander letselschadebureau. Dit laatste bureau blijkt gelieerd aan uw tegenpartij. U vraagt of dit handig is.

Het komt mij voor dat bij deze constructie uw nieuwe belangenbehartiger de schijn tegen heeft. Onduidelijk is waar de prioriteiten liggen. Wiens belang weegt voor dit bedrijf zwaarder: uw belang of dat van tegenpartij?

Mijn advies is om een ervaren letselschade advocaat in de arm te nemen (al dan niet via uw rechtsbijstandverzekeraar). Dan weet u dat er maar één belang geldt en dat is uw belang ! Wanneer deze advocaat lid is van de vereniging van letselschade advocaten (LSA) dan weet u ook dat u een gespecialiseerd advocaat hebt die niet alleen weet hoe hij een letselschade moet regelen, maar die ook de weg weet in letselschadeland. Mocht u dit willen dan kan ik u bijstaan, u kunt daarvoor contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik hoop dat u snel herstelt van het ongeval.

Wat vervelend voor u dat u naast de zorgen om uw gezondheid ook geen goed gevoel krijgt bij degene die u moet helpen om alles in goede banen te leiden zodat u krijgt waar u recht op heeft.

Ik heb ruime ervaring met letselzaken en weet daarom dat het juist heel belangrijk is dat degene die u wilt helpen een heel goed contact met u heeft. De letselschadebehandelaar moet ook precies weten wat er is gebeurd en hoe het met u gaat omdat alleen op die manier uw zaak uiteindelijk het gemakkelijkste en beste opgelost kan worden.

Iemand die u moet helpen en werkt bij hetzelfde bedrijf is volgens mij niet verstandig. Die werknemer heeft in ieder geval altijd het probleem dat zij/hij de schijn tegen heeft dat zij/hij volledig voor uw belang wil gaan dan soms tegen het belang van zijn werkgever moet ingaat.

Als u wilt ben ik graag bereid om vrijblijvend en gratis naar uw zaak te kijken. Als de tegenpartij aansprakelijk is dan kan ik mijn volledige kosten zelfs verhalen op de verzekering van de tegenpartij en kost de volledige behandeling van uw zaak u helemaal niet. De gegevens om rechtstreeks met mij contact op te nemen vindt u op deze site.

Beoordeel dit antwoord:

Beste C.

Allereerst van harte beterschap. Aan de voorgangers wil ik toevoegen dat het aan te bevelen is een belangenbehartiger te zoeken die bij u in de buurt is gevestigd. Persoonlijk geef ik er als letselschadejurist de voorkeur aan om zoveel mogelijk regionaal te werken. Op die manier kan ik snel bij mijn cliënten langs om de ontwikkelingen te bespreken. Ook in de avonduren als dat nodig is. Flexibiliteit richting de cliënten is een plus in de dienstverlening.

Als de aansprakelijkheid is erkend, dan hoeft u niet verder via de rechtsbijstand. U kunt dan uw eigen belangenbehartiger kiezen. De kosten zal de belangenbehartiger dan indienen bij de verzekeraar. De bijstand kost u dus niets.

Succes.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vragensteller,
In de eerste plaats wens ik u een goed herstel toe.
Om u volledig op uw herstel te kunnen richten, hebt u een goede advocaat nodig, die gespecialiseerd is in letselschade en niet werkt voor verzekeraars en aansprakelijke partijen. Een ASP-advocaat treedt alleen op voor slachtoffers. U staat daarmee sterk in de onderhandelingen. Ook de kosten van een advocaat moeten door de verzekeraar van de aansprakelijke partij worden vergoed.
U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen voor verder overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag