Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

De medisch adviseur van mijn letselschade expert wil geen medische informatie opvragen over mij bij mijn osteopaat en acupuncturist (geregistreerd arts), omdat deze niet binnen de reguliere geneeskunde vallen, waardoor onduidelijk is welke waarde hieraan toegekend moeten worden bij een regulier medisch probleem, aldus de medisch adviseur.

Beide behandelaars zijn aangesloten bij beroepsverenigingen die door de ziektekosten verzekering erkend worden. Beide behandelaars hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn genezingsproces. Ik ben er ook vrij lang onder behandeling geweest.

Is het terecht dat deze behandelaars buiten beschouwing worden gelaten in het medisch advies rapport dat naar de tegen partij gaat omdat het niet gaat om reguliere geneeskunde?

Dit is niet terecht. Als de medisch adviseur dat niet wilt dan raad ik u aan om dit zelf te doen en de te ontvangen medische gegevens via de letselschade expert aan de tegenpartij te doen toekomen. U kunt alle gegevens aanleveren die voor u relevant zijn voor het medisch probleem. Voor meer info of verdere hulp kunt u direct en kosteloos contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Dit is een vreemd standpunt van de medisch adviseur uw letselschade expert. Weliswaar wordt er in de medische wereld doorgaans minder waarde toegedicht aan informatie uit de 'alternatieve' hoek, doch deze informatie is alleen al van belang om vast te stellen dat u hulp hebt gezocht (en gevonden).
Wat vindt uw letselschade expert van de opstelling van zijn medisch adviseur? De opstelling van deze medisch adviseur lijkt mij niet in uw belang. Waarom kiest uw expert ervoor om samen te werken met een medisch adviseur die zo acteert?
Mijn advies is om u te laten bijstaan door een ervaren letselschadeadvocaat. Mocht u dit willen dan kunt u via deze site contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag