Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


geachte Heer/Dame.
ik heb al sinds jaren last van enorme geluidsoverlast van 2 bovenburen de polkitie en meldpunt burenoverlast kunnen hierin niets voor mij doen .zijn er wettelijke bepalingen waardoor ik de buren kan dwingen hun vloer te isoleren tot een toelaatbaar dba niveau.

Het is mogelijk dat er in jouw gemeente een APV van kracht is waarin regels zijn opgenomen over geluidsoverlast. Dit is volledig afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Ben je zelf al eens nagegaan of is de politie misschien voor je nagegaan of er een dergelijk APV van kracht is?
Ik ga er even vanuit dat het niet om een huurwoning draait, maar als dat wel het geval is kunt u ook contact opnemen met de verhuurder.
Als de bovenstaande opties uitgesloten zijn is het mogelijk dat u uw buren aanspreekt op onrechtmatige hinder, maar het is in ieder geval afhankelijk van de ernst en de duur van de geluidhinder of dit effect heeft. Is er al eens nagegaan met een geluidsmeter of er objectief sprake is van structurele geluidshinder?
Het is ook mogelijk

Beoordeel dit antwoord:

U kunt de afdeling Bouw en Woningtoezicht van de gemeente bellen. Zij kunnen controleren of de isolatiewaarde tussen de boven- en benedenwoning aan de eisen uit het Bouwbesluit voldoet.
Afhankelijk van de oorzaak en duur van de hinder, is het ook mogelijk dat er sprake is van onrechtmatige hinder. Als daarvan sprake is, kunt u een rechtszaak tegen uw buren aanspannen. Uw vraag maakt niet duidelijk waaruit de hinder precies bestaat (wasmachine? loopgeluiden? muziek?), zodat ik nu niet goed kan beoordelen of de hinder inderdaad onrechtmatig is of niet.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag