Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte,

Enige tijd geleden heb ik al eens een vraag gesteld over het vrijwaren van een gesloopt voertuig. Inmiddels is dit met hulp van hier gelukt.

Nu is het volgende. Ruim 3 jaar geleden inmiddels heeft het ongeval plaatsgevonden, en al die tijd zijn bekeuringen etc gewoon blijven komen, die ik nooit betaald heb, tot de politie aan de deur kwam om me op te halen of te betalen. Nu 3 jaar verder ben ik EINDELIJK in hoger beroep vrijgesproken tot betaling openstaande bekeuring. Nu is dan ook mijn vraag: Nu ik eindelijk in het gelijk ben gesteld, kan ik de kosten die onterecht betaald zijn door mij c.q van mijn rekening zijn afgeschreven, en de handmatig betaalde kosten aan het politiebureau terughalen, met een eventuele onkostenvergoeding? Over 3 jaar is dit bijna 10.000 euro, en dit heeft mij zeer veel leed toegebracht.

Ik wacht bericht af.

Als u wordt vrijgesproken, kunt u schadevergoeding vragen voor kosten die u gemaakt heeft. De posten waarvoor u schadevergoeding kunt krijgen zijn bepaald in de wet onder 89 en 591 Strafvordering. Artikel 89 Sv ziet op schade door onterechte detentie. Artikel 591 Sv ziet op koste die u gemaakt heeft om een zittng bij te wonen, een raadsman in de arm te nemen etc. Op basis van deze wetsartikelen kunt u bovenstaande kosten niet vergoed krijgen. U zou middels een civiele procedure (op basis van onverschuldigde betaling) e.e.a. kunnen proberen maar dan bent u ook weer veel kosten kwijt. Het is echter een afweging die u zelf moet maken aangezien anderzijds een bedrag van € 10.000,-- ook fors is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag