Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte Advocaten, We hebben een geschil met mijn familie over erfrecht. Mijn broers hebben me voorgesteld om een pensioneringssysteem in werking te stellen, omdat ik geen pensioensregeling heb. Ben evangelist in Brazilië, getrouwd met Braziliaanse. Bij nader inzien wil ik daar niet mee verder. Mijn ouders zijn intussen beide overleden. Er zijn 4 erfgenamen en ik ben onder bewindvoerdersschap gesteld van mijn broer. Graag willen we mijn erfdeel gebruiken voor de koop van een appartement, een pensioensregeling hier in Brazilië opzetten en een eigen zaak opzetten.

Uitgangspunt in de wet is is dat ieder kind zijn erfenis zonder belemmeringen moet krijgen. Zo niet dan kan hij zich verweren met zijn legitieme rechten. Dit kan door degene die het testament heeft gemaakt doorkruist worden met een bewind.
Vraag van mijn kant is hoe dit bewind tot stand is gekomen? Indien dit bewind via de kantonrechter tot stand is gekomen zal het lastig zijn om u te verzetten. Indien het bewind slechts bij testament is bepaald zijn er wellicht kansen. Er dient in het testament iets te staan in de trant van: "dat u zelf onmachtig bent om zelf in het beheer te voorzien aangezien anders het geld alleen aan derden ten goede komt (of iets dergelijks)". Indien dit er niet in staat kunt u overwegen om uw legitieme in te roepen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte Heer Xander van Puijenbroek, Hartelijk dank voor Uw uitleg! Kan ik via email met U in kontakt treden zodat we beter informatie kunnen uitwisselen en U het testament kan sturen voor Uw analyse? Vanaf welk moment ben ik een consultbedrag verschuldigd? Bij voorbaat vriendelijk dank!


Geachte rechtzoekende, indien u inlogt op rechtswinkel.nl kunt u via de "direct contact link" bij uw vraag en het betreffende antwoord er zelf voor kiezen om uw gegevens te verstrekken aan diegene die uw vraag heeft beantwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Kan ik erop rekenen, dat dit een privélijn is, zonder dat het"publiek domein"is?Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag