Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte Advocaten,

Ben nu helemaal de kluts kwijt. Tijdens een ALV van de VVE is er met meerderheid van stemmen goed gekeurd voor een extra bijdrage van 9 verhurende eigenaren. Er zijn 8 eigenaren die niet verhuren.

Ondanks dit claimt een van de verhurende eigenaren dat de VVE geen besluit kan nemen die ingrijpen op het gebruik van het privé eigendom, of het maken van onderscheid in de hoogte van de bijdrage aan de VVE.

In de Notulen staat niets vermeld betreffende verhuur of extra bijdrage.
In de huisregels staat niets vermeld betreffende verhuur of extra bijdrage, weliswaar dat schade aan gezamenlijke ruimtes (o.a. zwembad & tennisbaan) voor rekening komen van de gebruiker / eigenaar.

Advocaten die gereageerd hebben zijn 50% van mening dat dit rechtsgeldig is en 50% zijn van mening dat de VVE dit niet kan eisen.

Van het Burgerlijk Wetboek 5 Titel 9 heb ik kopieën gekregen, maar kan niets vinden dat een extra bijdrage die goedgekeurd is tijdens de ALV, niet rechtsgeldig is.

Gaarne ontvang ik uw advies.Gaat dit over een recreatiepark? Dan is geen sprake van een ‘wettelijke VvE’ zoals bij appartementscomplexen. Genoemde regelgeving is dan ook niet van toepassing. De statuten, reglement etc. bepalen dan wat wel en niet mag.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag