Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Garage van 3 meter hoog gebouwd op erfgrens

Woon sinds 50 jaar op dezelfde plek in Klimmen met op de erfgrens coniferen. Nu nieuwe buren die willen coniferen heg verwijderen daardoor kom ik met mijn terras open naar de straat te liggen . En wordt mijn terrein heel onveilig voor inbraak.
Zij hebben de helft van de coniferen heg al verwijderd en daardoor beschadigd. Mag dit zo maar ?. Ook wat betreft het bouwen van een garage op de erfgrens van 3 meter waar ik dan tegenaan moet kijken. In afwachting op bericht uwerzijds
Met vr. Gr

Wat betreft de coniferen, buren mogen van elkaar eisen dat er wordt meegewerkt aan de oprichting van een scheidsmuur, een haag van coniferen is dat niet. Toch mogen uw buren niet zonder meer de helft van de haag afkappen als dat de gezondheid van de overige delen zou aantasten. Of uw gemeente de bouw van een 3 meter hoog gebouw toestaat op de genoemde plek kan ik zo niet zeggen. Daar is inzicht voor nodig in het bestemmingsplan. Wilt u meer informatie hierover of uw buren aanspreken voor vermindering waarde coniferen, dan kan ik u hiermee bijstaan. Voor meer informatie info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De gemeente heeft één omgevingsvergunning verleend voor de oprit
Echter mij niet in kennis gesteld hiervan noch door de buren hebben mij geen bericht hierover gegeven. Ik kwam per toeval 3 maanden later erachter wat hun plannen waren . Was toen te laat om een bezwaarschrift in te dienen.
Deze coniferen staan op verjaarde grond .
Hoe kan ik dit tegenhouden dat er zo dichtbij
afstand van mijn huis en terras 6 meter in clusief de coniferenheg
Een hoge garagemuur wordt gebouwd
van 3 m wat mijn uitzicht belemmerd en
verstikkend werkt.


Er is een vergunning verleend voor een oprit , maar niet voor een garage? Mogelijk kunt u dan verzoeken om handhaving. Als er wel vergunning is aangevraagd maar in strijd ermee is gebouwd kunt u eveneens verzoeken tot handhaving. Ik denk dat u meent recht te hebben op (blijvend) uitzicht als een vorm van erfdienstbaarheid. Dat is mogelijk maar wordt niet snel toegekend een geschil. Ik denk het meest van belang is te kijken of de garage conform het bestemmingsplan en de bouwregels is gebouwd.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag