Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Functieverandering in zorg

Eind 2019 ben ik op een verpleegafdeling aangenomen als projectverpleegkundige voor beademingszorg in een verpleeghuis. In de loop van 2020 heb ik steeds mee naar me toegetrokken. Buiten aanspreekpunt te zijn en coach voor verpleegkundigen rondom beademingszorg, onderhoud ik contact met het zorgservicebureau, daarin beoordeel ik welke cliënten geschikt zijn om op te nemen om onze afdeling en bereid ik alles voor zodat cliënt kan komen. Ik ben aandachtsfunctionaris voor studenten, daarbij begeleid ik alle HBO verpleegkundigen in opleiding. Ik analyseer en handel meldingen rondom incidenten af. Ik heb een coachende, sturende functie binnen het verpleegkundig team. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor collega’s, cliënten en hun naasten.
Even een greep uit mijn bezigheden in mijn functie.
Nu heeft de werkgever een plan om kwaliteitsverpleegkundigen aan te nemen, die op verschillende locaties ingezet gaan worden om de kwaliteit van zorg te verbeteren. In het functieprofiel worden taken beschreven die ik momenteel uitvoer. Alleen niet meer gericht op beademingszorg, maar algemeen. Ook zal het een roulerende functie worden.
Momenteel heb ik een 36 urig contract als projectverpleegkundige voor onbepaalde tijd.
De werkgever vraagt mij of ik mee wil in de sollicitatieprocedure voor kwaliteitsverpleegkundige.
Als ik hier niet in mee wil doen, betekent het dat er op mijn afdeling iemand komt te werken, die dus eigenlijk mijn taken gaat overnemen. Waar blijf ik dan? Kan mijn werkgever mij er op deze manier uitzetten? Als ik teruggeplaatst wordt, bijvoorbeeld in het verpleegkundig team mee moet gaan werken, kunnen ze mij dan ook terugplaatsen in functieschaal? Wat zijn mijn rechten hier in?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag