Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Fraude CITO toets

Ik stuur u een bericht naar aanleiding van een onaangename ervaring op school. Een tijdje terug zijn de Cito luistertoetsen afgenomen bij ons op school. Zoals u misschien al op het nieuws heeft gelezen zou er waarschijnlijk fraude zijn gepleegd met de antwoorden. (Ze vermoeden dat, geen bewijs).
In mijn klas zijn er hoge cijfers behaald voor de Cito luistertoets. De docent heeft gezegd dat het bijna onmogelijk is dat bepaalde leerlingen zulke hoge cijfers hebben gehaald. Dit doet zij op basis van haar eigen oordeel over ons en cijfers van voorgaande jaren. Daarom heeft de docent en de examen commissie besloten om de toets ongeldig te verklaren en opnieuw te laten maken. Ik heb niet gefraudeerd en ik vind dit heel vervelend. Is het überhaupt wettelijk toegestaan om een schoolexamen ongeldig te verklaren zonder geen enkele bewijs? Ik heb Cito gebeld en deze vraag gesteld. Volgens mevrouw was het wettelijk wel toegestaan dat een docent op basis van haar vermoedens iemand als het ware discrimineert.

Ik zou graag meer duidelijkheid willen over hoe het wettelijk is bepaald en of dit überhaupt wel mag.

Ik hoop graag op een reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Wat een vervelende situatie, ik kan me voorstellen dat u het er niet mee eens bent. Want u geeft aan dat u niet gefraudeerd heeft.

Is de toets voor iedereen ongeldig verklaard, of alleen voor bepaalde studenten?

Als het goed is krijgt u een dergelijk besluit schriftelijk. Normaal gesproken staat er dan een termijn open voor het maken van bezwaar indien u het niet eens bent met het besluit. Als het goed is wordt dit aangegeven in het besluit. Als u bezwaar maakt zal er nog een keer naar het besluit gekeken moeten worden en moet ook worden aangegeven waarom ze denken dat er gefraudeerd is.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel om de zaak te bespreken of als u nog vragen heeft.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag