Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Foutieve informatie parkeerbeheer voor parkeervergunning/ontheffing

Voor werk bij een klant in betaald parkeren gebied hebben wij bij parkeerbeheer van de betreffende gemeente navraag gedaan wat te doen voor een tijdelijke parkeervergunning/ontheffing tijdens de werkzaamheden. Tevens hadden we een ontheffing aangevraagd voor tijdelijk gebruik openbare ruimte voor het plaatsen van een bouwlift (klant woont op 3e verdieping) en voor opslag materialen tijdens de werkzaamheden. De reactie van parkeerbeheer was dat we met de ontheffing gebruik openbare ruimte ook ontheffing hadden voor parkeren. Een paar dagen na het afronden van de werkzaamheden vielen er 4 parkeerboetes in de brievenbus. Hiertegen hebben wij bezwaar gemaakt. Er was ons immers gemeld dat we ontheffing hadden voor de bouwlift, materialen EN parkeren. Dit bezwaar is echter afgewezen. We moeten de boetes alsnog betalen. Kunnen we hier nog iets tegen doen? Als zij ons juiste informatie hadden verstrekt hadden wij uiteraard gewoon parkeergeld betaald.

Als het goed is heeft u de mogelijkheid om in beroep te gaan. Dit kan meestal binnen 6 weken na de uitspraak.

Vaak is het verstandig om het dossier op te vragen (als u dat nog niet in uw bezit heeft). U geeft aan dat u hebt vertrouwd op uitingen van parkeerbeheer en doet daarmee een beroep op het vertrouwensbeginsel. Als u mocht vertrouwen op de uitingen van de gemeente ambtenaar zouden de parkeerboetes niet terecht zijn.

Is er een hoorzitting geweest voor het bezwaar?

U kunt zich voor het beroep laten bijstaand door een jurist. Een jurist mag ook werken op (gedeeltelijke) basis van "no cure, no pay". Dat houdt in dat u alleen (een gedeelte) hoeft te betalen als de zaak positief eindigt. Zo kan het soms toch aantrekkelijk zijn juridische bijstand te zoeken omdat u dan niet gelijk (hoge) kosten hoeft te maken.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u meer vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag