Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Fout bedrijfsarts corrigeren?

Ik ben het niet eens met mijn bedrijfsarts en heb gevraagd om een andere, omdat mijn klacht niet in behandeling werd genomen. Ook heb ik verzocht om een second opinion omdat de nieuwe arts aangeeft te willen werken met het oude dossier. en overdracht vraagt.
1. Nu geeft arbodienst aan dat nieuwe bedrijfsarts het advies van de second opinion arts naast zich neer mag leggen. Is dat correct?
1.b. Mag een bedrijfsarts dat 100 procent zeker doen wanneer ik geen toegang geef tot mijn medisch dossier?
3. Ben ik verplicht de nieuwe Arboarts toegang te verlenen tot het dossier van de voorganger of kan ik afdwingen dat de nieuwe bedrijfsarts haar eigen mening vormt?
4. Kortom, wat moet een mens doen om een fout van een Arboarts die mij kunstmatig ziek houdt en de baas napraat gecorrigeerd te krijgen?

Wanneer u het niet eens bent met het advies van de bedrijfsarts staat het u vrij om een second opinion aan te vragen bij een nieuwe bedrijfsarts. Het is niet verplicht om het oude dossier te versturen, maar kan soms wel nuttig zijn. De huidige bedrijfsarts mag het advies van de Second Opinion naast zich neerleggen en is niet verplicht daar wat mee te doen. Wat wel goed kan is dit tweede advies aan de werkgever te laten versturen.
Mocht de huidige bedrijfsarts het advies van e second opinion naast zich neerleggen dan staat ook de weg nog vrij om een deskundigen oordeel bij het UWV aan te vragen. Daar zijn wel kosten aan verbonden voor u.
U kunt er ook voor kiezen om niet de route van een second opinion in te gaan en rechtstreeks naar het UWV te stappen voor een deskundigen oordeel.
Kortom er zijn wel routes te bedenken die de fout van de bedrijfsarts kunnen corrigeren. Mocht het namelijk zo zijn dat het UWV stelt dat u niet arbeidsongeschikt bent..

Beoordeel dit antwoord:

en u wordt nog steeds niet toegelaten op uw werk, dan kunt u wedertewerkstelling bij de rechter verzoeken. Dat is een procedure waarbij de rechter zal beoordelen of u weer toegelaten moet worden tot uw werk.

Er zijn dus wel routes te verzinnen, maar het is wel een vervelende situatie. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met mij opnemen via boksjuristen.nl.

Succes in ieder geval.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag