Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Fokker ontbindt koop pup?

Op 23 augustus krijgen wij via de bemiddeling van de vereniging de gegevens van de fokker die onlangs een nestje pups van het ras friese Stabij heeft gekregen.
Ik neem contact met de fokker op om mezelf voor te stellen.
Het vervolg contact verloopt via de app. Na verschillende contact momenten geeft de fokker aan dat het mogelijk is om bij de pups te komen kijken. Dit geeft zij aan op 3 september en we plannen een afspraak in voor 9 september. Deze afspraak verloopt soepel. We maken een afspraak voor over 2 weken om nogmaals te komen. Ook hebben we het over de datum wanneer we de pup mogen ophalen. De fokker geeft aan dat ze dat nog niet bekeken heeft. Een dag later, op 10 september, spreken we via de app af dat de pups vanaf 11 oktober het nest mogen verlaten en dat wij de pup op zondag 15 oktober mogen ophalen.
Gisteravond belt de fokker ons geheel onverwachts op dat ze heeft besloten de pup niet aan ons te verkopen maar aan een andere gegadigde. Zonder enige aanleiding of reden en ondanks onze gemaakte afspraken.
Mijn vraag aan u is of dit zomaar kan en wat wij hieraan kunnen doen. Kunnen wij alsnog de pup bij deze fokker opeisen? En hoe gaan wij dan te werk?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag