Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Financiele afwikkeling bij einde dienstverband

Zojuist heb ik te horen gekregen dat mijn contract niet word verlengt, en ben per direct op non actief gesteld.
Heb mijn werkgever verzocht om de financiële afwikkeling op papier te zetten. Ze wisten mij te vertellen dat ze geen transitievergoeding hoeven te betalen omdat het contract stopt, en de niet genoten vakantiedagen willen ze ook niet uitkeren, omdat ik vrijgesteld ben van werk tot einde contract.
Dat is niet mijn keuze dus volgens mij moeten ze de uren gewoon uitbetalen.

Ik wil ze dan ook onderstaand sturen

Beste

Jammer dat onze wegen zo moeten scheiden, had het liever anders gezien, en normaal afscheid willen nemen van iedereen.

Aangezien de arbeidsovereenkomst niet verlengd word wordt heeft werknemer recht op een:
Transitievergoeding
Uitbetaling niet genoten vakantiedagen
Reiskosten
Vakantiegeld
Financiële afwikkeling eind april.

Graag zou ik dit bevestigd willen zien van jullie kant. Kan ik dit zo naar mijn werkgever sturen, en hem laten bevestigen? Dank voor het controleren.

Indien een tijdelijke arbeidsovereenkomst niet wordt verlengd, hebt u in beginsel idd recht op de wettelijke transitievergoeding. Daarnaast hebt u recht op uitbetaling van niet genoten vakantiedagen, tenzij u daarover uiteraard andere afspraken hebt gemaakt. Ik adviseer u zich inzake een reactie richting de werkgever vooraf te laten adviseren door een arbeidsrechtjurist. U kan mij vrijblijvend bellen om te overleggen als u wilt. Houdt u overigens rekening met de wettelijke vervaltermijn die geldt voor het kunnen vorderen van de transitievergoeding. Dat geldt ook voor de aanzegvergoeding waarop mogelijk recht bestaat (nl. als de werkgever niet tijdig heeft aangezegd dat niet zou worden verlengd). Na verloop van de vervaltermijn kunnen dergelijke rechten niet meer worden uitgeoefend.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op Van Orsouw nog dit. De vervaltermijn is in principe 02 maanden na einde arbeidsovereenkomst. Eindigt die op 01/04, dan moet een eventuele vordering voor 01/06 bij de kantonrechter ingediend zijn.

In Coronatijd kunt u niet of nauwelijks. Verval van vakantiedagen is dan ook niet redelijk. Bovendien wanneer u niet akkoord gaat, dan kan dat niet. De werknemer bepaalt in principe wanneer hij/zij vakantie wil opnemen.

Op veel advocatenkantoren is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor. Zorg er altijd voor dat de advocaat gespecialiseerd is in arbeisdsrecht (lid specialisatievereniging).

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat betreft het aanzegvergoeding.

Mijn werkgever heeft me alleen mondeling medegedeeld op 25 maart 2021 dat mijn contract niet verlengt word per 1 mei 2021.
Het contract stopt dus op 30 april 2021
Zijn ze niet verplicht dit mij schriftelijk mede te delen, dit hebben ze tot op heden nog niet gedaan.
Ze hebben tot op heden ook nog niet gereageerd op mijn mail die ik heb verzonden, zie onderstaand.


Beste Koen,
Jammer dat onze wegen zo moeten scheiden, had het liever anders gezien, en normaal afscheid willen nemen van iedereen.
Hierbij wil ik je verzoeken om mij een officiële verklaring te sturen dat D&MS mij per 25-3-2021 op non-actief heeft gezet.
Tevens verzoek ik je ook om onder staand te bevestigen.
Aangezien de arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt heb ik recht op een:

Transitievergoeding
Uitbetaling niet genoten vakantiedagen, 8 dagen en 2 uur
Reiskosten, 7 werkdagen
Vakantiegeld
Salaris over de maand april 2021
Positief getuigschrift

Alvast bedankt voor je medewerking


Een deel van mijn vorige antwoord is een beetje verwrongen overgekomen. Hierna nogmaals. In Coronatijd kunt u niet of nauwelijks vakantie genieten. Verval van vakantiedagen is dan ook niet redelijk. Bovendien wanneer u niet akkoord gaat, dan kan vervallen die dagen met. De werknemer bepaalt in principe wanneer hij/zij vakantie wil opnemen.

Bij einde per 30/04 heeft de werkgever nog tot 01 april de tijd schriftelijk aan te zeggen. Doet hij dat niet, dan begint de vergoeding wegens schending van de aanzegverplichting te lopen. Deze is maximaal 1 maandsalaris.

Niet-reageren -> niet netjes. U kunt de werkgever niet dwingen te reageren. U kunt hem, eventueel via de rechter, wel dwingen zijn verplichtignen na te komen. Zorg dan wel voor bijstand door een gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nog een vraag
Dus dat ze mondeling hebben aangezegd vorige week is niet genoeg?
Moeten ze dit echt voor 1 april 2021 schriftelijk doen.
Doen ze dat niet kan ik dan een aanzegvergoeding eisen, ondanks dat ze vorige week mondeling hebben aangezegd?


3x ja. Met deze reactie eindigt de gratis advisering. Wanneer u nog nadere vragen heeft/informatie wilt, dan kunt u mij via mijn kantoor bereiken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

3x bedankt!!!

Nu zakelijk

Wat kost een eventueel vervolg traject, mocht hier een zaak uitkomen, bijvoorbeeld aanzegvergoeding, aks er niet schriftelijk word aangezegd voor 1 april


Dat hangt ervan af. Komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand (www.rvr.org)? Zo ja, dan een eigen bijdrage. Zo niet, dan geldt het uurtarief of een 'fixed price' -> zie website van mijn kantoor. In ieder geval is het uitgangspunt dat inschakeling van mij zowel voor u als mij profijtelijk moet zijn. Een regeling op maat is dan ook altijd mogelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag