Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Financiële afhandeling na samenwonen zonder samenlevingscontract?

Mijn ex vriend en ik zijn uit elkaar en nu heb ik een aantal vragen.
1. We hebben samen afgesproken toen we bij elkaar waren dat hij de vaste lasten en dergelijke zou betalen en ik de variabele uitgaven zoals boodschappen, keuring auto, vakantie e.d. Nu dreigt hij mij dat ik alle vaste lasten aan hem terug moet betalen als mede dat hij recht heeft op mijn auto die ik zelf heb betaald maar waar hij de verzekering et cetera voor heeft betaald. De auto staat nu op mijn eigen naam en ik betaal alle kosten voor de auto sinds we uit elkaar zijn. Kan dit zomaar?
2. Hij heeft van mij een geld bedrag geleend en heeft hiervan 3/5 deel nu terug betaald. Moet hij de overige 2/5 deel nog aan mij terug betalen? Hij heeft mij wel een bedrag betaald maar niet het gehele bedrag wat hij heeft geleend van mij. Hij zegt dat hij minder heeft geleend maar mijn broer en mijn ouders waren er bij toen hij het geld van mij heeft geleend en weten ook dat hij nu niet het gehele bedrag van de lening aan mij terug wil betalen. Kan ik dit van hem eisen en hoe kan ik dit dan doen?
3. Nu heb ik hem gewaarschuwd dat hij niet met een derde over onze financiële afwikkeling mag praten. Hij heeft dit wel gedaan. Welke stappen kan ik hierin ondernemen? De persoon of personen die hij hierover heeft gesproken konden mij precies vertellen wat hij mij heeft betaald. Mag dit zomaar?
4. Wat kun je doen als de ex van je broer (zij is zelfstandige) privé aangelegenheden van mij en mijn familie tegen cliënten verteld? Wat kun je hier tegen doen? Er komen nu namelijk steeds mensen aan mij vragen hoe en wat er allemaal gebeurt. Kun je hiervan een melding maken en zo ja waar kun je dit doen? Ze werkt als medische pedicure.
5. Mijn ex zegt trek me maar voor het gerecht maar daar heb ik de financiële middelen niet voor, ik vind alleen ook niet dat hij hier maar zo mee weg mag komen. Wat kan ik doen?

Ik raad u aan om contact op te nemen met 0800 822 4433 of stuur een e-mail naar info@echtscheidingswinkel.nl om een vrijblijvende intakegesprek in te plannen, gelet op de vele vragen die u heeft. De advocaat kan met u uw situatie doornemen en de mogelijkheden bespreken. Het kan zo zijn dat u in aanmerking komt voor een eigen bijdrage, waardoor u een eigen bijdrage betaald.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag