Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Fietsplanregeling - Onterecht bedrag in rekening gebracht

Mijn moeder heeft onlangs deelgenomen aan een fietsplanregeling via haar werkgever. Men kon een fiets uitkiezen voor een bedrag tot aan de 800 euro. Het bedrag erboven diende de werknemer bij de rijwielhandelaar te voldoen. In het geval van mijn moeder is het totaalbedrag 979 euro, dat zou betekenen dat mijn moeder 179 euro diende te betalen.

Echter, na aanschaf van de fiets kregen wij van Fietsplan Nederland het bericht dat zij de rijwielhandelaar nu slechts 680 euro zouden betalen. Dit zou het netto bedrag zijn wat zij betalen na vermindering van 15% marge op het fiscaalbrutoprijs van 800 euro. Prima, maar nu wil de rijwielhandelaar het resterende bedrag ook bij ons verhalen.

Is dat terecht?

Wij zijn namelijk van mening dat dit niet met de werknemer gecommuniceerd is. Op het in te vullen formulier staat duidelijk alleen dat het bedrag boven de 800 euro zelf betaald dient te worden. Dit is ook gebeurd. Verder staat er niet in dat Fietsplan Nederland slechts 680 betaald i.p.v. het complete bedrag van 800. En dat de werknemer ook het verschil tussen netto en bruto dient te betalen.

Ik zou graag met jullie in contact komen om jullie van meer informatie te voorzien.

Alvast bedankt.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag