Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Feestdagen extra uitbetaald?

Ik wilde graag weten hoe het zit met uren tijdens de feestdagen.
Ik vroeg dit aan Randstad: iemand zei tegen mij dat wij de feestdagen betaald zouden krijgen, hoe zit dit?

Als antwoord kreeg ik dit:
Wat betreft je vraag over de feestdagbetaling, daar volgen we de regeling van de ABU CAO:
De feestdagen in 2022 volgens de ABU CAO zijn Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag, voor zover zij niet vallen op een zaterdag of zondag. Let op: Goede vrijdag, eerste Paasdag en eerste Pinksterdag zijn volgens de CAO dus geen feestdagen. Hetzelfde geldt voor feestdagen die op een zaterdag of zondag vallen (en dus geen feestdag zijn volgens de CAO).
Je hebt recht op doorbetaling van salaris op een ABU feestdag, als je normaliter op die dag gewerkt zou hebben maar niet kan werken door die feestdag.
Daar heb ik op geantwoord: Nog even terug komend op de feestdagen uitbetaling. Er staat een tegenstrijdigheid in. “ Voor zover de feestdagen niet vallen op zondag. En als je ingeroosterd staat dan word je wel door betaald”.
Eerste kerstdag valt dit jaar op een zondag. En ploeg C (waar ik in werk) staat op ingeroosterd voor die zondag (eerste kerstdag) ( en ook tweede kerstdag). Ik snap dit niet zo goed, kun je dit ophelderen?

Als antwoord kreeg ik dit:
We moeten de regels van de CAO hanteren en dat houdt in uitbetaling van de feestdagen die vallen buiten het weekend. Wij vinden dit ook erg vervelend, maar kunnen hier helaas niets aan veranderen.

Zoals je misschien wel begrijpt ben ik nog steeds verward.
Kunnen jullie mij misschien helpen?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag