Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Factuur betalen voor geannuleerde opdracht?

Ik heb zonnepanelen aangevraagd en heb bij NAAM BEDRIJF een overeenkomst getekend voor plaatsing van de panelen, getekend begin oktober. Plaatsing zou plaatsvinden eind 2022/begin 2023. Begin november ben ik gebeld voor plaatsing van de panelen op 4 november. Echter is het bedrijf toen niet gekomen, geven aan geen afspraak met mij hierover gemaakt te hebben. Ik heb hierop de opdracht geannuleerd. Nu geven zij aan dat er een factuur zal volgen voor de annulering. Echter in mijn overeenkomst wordt niets vermeld over annulering, opzegging, ontbinding. Ben ik verplicht om deze factuur te betalen?

Goedemorgen,

Om een antwoord te kunnen geven op de vraag, is het van belang om te controleren wat er in de offerte/overeenkomst staat, maar ook de eventuele algemene voorwaarden. Heeft u de ondernemer geconfronteerd met uw constatering (dat er niks staat over annulering, etc. in de overeenkomst) en zo ja, wat was hun reactie? Indien u hulp nodig heeft in wat u het beste kunt doen, neem gerust vrijblijvend contact op (06-49175526).

Mvg,

Dhr. Silvienne Leito
FerLei Legal

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Silvienne
Ik heb de overeenkomst digitaal ondertekend. In de getekende overeenkomst/bevestiging die ik vervolgens kreeg. staat niets vermeld over voorwaarden, annulering etc.
Dit staat wel op de website. De ondernemer geeft aan dat ik bij ondertekenen ook akkoord heb gegeven op algemene voorwaarden; waarin vermeld staat dat er twee weken bedenktijd is, bij annulering na deze 2 weken wordt 250 euro in rekening gebracht. Zij geven dus nu ook aan dat ik op basis van deze digitale ondertekening de factuur van 250 euro moet betalen.
Is dit terecht. Of kan ik mij nog beroepen op het feit dat in de bevestiging niets hierover gemeld staat?Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag