Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Factuur betalen oplichters?

Ik ben gastouder en sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik werd enige tijd geleden gebeld met de vraag of het contract wat ik met hun had verlengd kon worden. Ik heb hen geantwoord dat ik helemaal geen contract had bij hun en dat ik niet wilde verlengen. Te meer ook omdat ik zeer waarschijnlijk ook ga stoppen. Vervolgens kon ik me opgeven voor het bel-me-niet register. Op de vraag of ik me daarvoor op wilde geven heb ik ‘ja’ geantwoord. Ik moest mijn gegevens bevestigen.
Verbaasd was ik dan ook dat ik 24-08-2023 een factuur kreeg van 786,50 voor plaatsing op de site. Twee weken later krijg ik een betaalherinnering. En 10 dagen later ontvangen we een aanmaning waarin ik gesommeerd word dit bedrag te betalen. Daarna vermelden ze notabene dat ze de vordering uit handen geven aan een incassobureau.

Heb een mail gestuurd met bovenstaande. Vervolgens kreeg ik een mail terug met daarin de opname van het gesprek. Duidelijk geknipt en geplakt. Dit zijn oplichtingspraktijken! Bovendien blijkt het KVK nummer van hun niet te kloppen. Dan krijg je een bedrijf uit Groningen! Zoek je op naam dan kan je ze helemaal niet vinden!

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag