Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Factuur betalen bij fraude?

Ik wilde mijn auto verkopen dus ik heb mijn kenteken ingevuld op www.evaluatoren.nl. Ik dacht dat het net zo'n site was als ikwilvanmijnautoaf.nl
of wijkopenauto's.nl
Nou mooi niet dus. Ik krijg een taxatie rapport, terwijl ze niet eens langs geweest zijn voor taxatie en een factuur van 120 euro.
Ik dacht dat het hetzelfde was als die andere sites, een waardebepaling en dan besluit je pas of je aan hun je auto wil verkopen.
Nu staan op hun pagina de voorwaarden en de kosten. Dat zag ik dus pas later, maar dat staat al aangevinkt, dus ik heb dat niet zelf gedaan.
Op trosradar staat dat dat in strijd is met de Europese wetgeving en dat mag dus niet. Ze gaan straks natuurlijk dreigen met boetes en deurwaarders.
Wat moet ik nu doen?
Gewoon die rekening niet betalen en negeren?

Het klinkt alsof je te maken hebt gehad met een minder gewenste situatie. Ik zou je adviseren hier zorgvuldig mee om te gaan. In de Nederlandse wet is bepaald dat er een geldige overeenkomst tot stand komt als er een aanbod is en dit aanbod wordt aanvaard. Het lijkt erop dat zij betogen dat je de algemene voorwaarden (het aanbod) hebt geaccepteerd door het vakje aan te vinken.

Echter, in het geval van online overeenkomsten heeft de EU bepaald dat de consument uitdrukkelijk en op een duidelijke manier akkoord moet gaan met de voorwaarden. Dit betekent dat de webpagina je dit moet laten bevestigen, bijvoorbeeld door een vakje dat je zelf aanvinkt. Als het vakje al aangevinkt stond toen je op de site kwam, gaat die vlieger niet op.

Wat moet je nu doen? Het negeren van de factuur is wellicht niet de beste strategie. In plaats daarvan zou je een bericht kunnen sturen naar het bedrijf waarin je betwist dat er een geldige overeenkomst tot stand is gekomen, daarbij verwijzend naar de Europese regelgeving omtrent online overeenkomsten.

Het is wel raadzaam om deze situatie te bespreken met een jurist of advocaat om ervoor te zorgen dat je de beste aanpak kiest. Vergeet niet om alle relevante communicatie en documenten te bewaren, deze kunnen later van pas komen."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag