Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Facturen aan particulieren

Ik vraag mij het volgende af...levering van diensten aan particulieren door bedrijven hoeft niet altijd te worden gefactureerd, gelezen bij een reactie elders deze site. Vraag is indien wel wordt gefactureerd moet deze dan ook voldoen aan de factuurvereisten?
Factuur aannemer bevat geen leveringsdatum, is het niet verplicht om dit te vermelden i.v.m bewijs ook start termijnen aansprakelijkheid en garanties? De factuur heb ik betaald, werk nog steeds niet volledig afgerond en schade.
Alvast bedankt!

Indien geen fatale levertermijn is afgesproken geldt een de wet , die een redelijke termijn vereist en kunt u alsnog aansporen tot levering en daarna verzuim laten intreden. Dat er geen levertermijn staat maakt de factuur niet ongeldig. Het is eerder een bewijsprobleem als u stelt dat er geleverd zou worden voor x datum en de leverancier stelt dat dat niet zo is. Werk dient conform de afspraak te worden opgeleverd. Zo lang u de oplevering niet hebt goed gekeurd dient de aannemer fouten kosteloos te herstellen binnen een redelijke termijn na in gebreke stelling.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag