Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex wil kinderalimentatie verlagen

Mijn ex man wil het convenant laten aanpassen, omdat zijn financiƫle situatie is veranderd. Hij heeft schulden opgebouwd de laatste 2 jaar.
Hij betaalt ook gedeeltelijk de kinderalimentatie.
Ik had gezegd dat ik dat tijdelijke begreep en dat we er over zouden praten. Hij bleef en blijft roepen dat hij het niet heeft etc...afspraak was 190 per maand. Is nu 120 per maand, omdat ik hem niet verder in de problemen wilde hebben.

Nu heeft hij contact opgenomen met een raadsman om het convenant te willen aanpassen ivm de financiƫle situatie en afspraken met zijn kind zien.
Kost dat geld ?
De band tussen die 2 is niet echt duidelijk. Ze wil niet naar hen toe en toch weer wel.
Ik heb altijd er voor gezorgd dat ze naar hem ging. Dat recht heeft hij.

Ik weet niet wat ik kan verwachten. Ik leef zelf van een uitkering en als hij het wil aanpassen kost dat toch geld. En als ik het er niet mee eens ben wat kan ik doen ? Geld is er niet om lange procedures te starten.

Hopelijk kunt u me helpen
Of informatie geven in welke richting ik moet gaan kijken.

Met vriendelijke groet

Goedemorgen,

Indien uw ex-partner de kinderalimentatie wenst te wijzigen zal hij eerst een herberekening moeten laten plaatsvinden. Indien hij stelt dat er inderdaad aanleiding is om een verlaging te verzoeken dan zal hij dat aan u voor moeten leggen. In dat geval is het raadzaam dat u zich ook laat adviseren over deze herberekening. Daarbij spelen namelijk zaken als de "verdiencapaciteit" en het aldan niet verwijtbaar werkloos zijn een rol. Ook dient er goed gekeken te worden naar de reden van het ontstaan van de schulden. Mocht het overleg tot niets leiden dan kan de kinderalimentatie enkel gewijzigd worden indien de rechtbank het wijzigingsverzoek accepteert. U krijgt in die procedure uiteraard de mogelijkheid om verweer te voeren tegen dat verzoek. Dit geldt ook voor een wijziging van de omgangsregeling. Indien u een uitkering uitvangt komt u mogelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Indien u graag even wilt overleggen kunt u contact opnemen met kantoor

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag