Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex partner wil niet tekenen voor sleuteloverdracht na vechtscheiding. Wat nu?

Beste,
Mijn beste vriendin heeft na een vechtscheiding eindelijk een appartementje kunnen vinden voor haar en haar e zonen.
Dit appartement kan ze bekostigen met een stuk eigen hypotheek en een deel uit de overwaarde van de woning die van haar en haar ex partner komt.
Die woning is verkocht aan mensen die het kopen zonder voorbehoud van financiering en er is door de advocate van mijn vriendin en haar ex afgesproken dat zij daarvan een vast bedrag krijgt. Die overdracht van 15 april 2021 plaats.
Aanstaande maandag heeft zij de sleuteloverdracht van haar nieuwe huisje maar blijkt dat haar ex partner moet tekenen voor die sleuteloverdracht ivm dat er uit de aankomende meerwaarde van hun oude huis een bedrag staan voor de hypotheek.
De ex partner heeft nu gisteravond laten weten dat hij weigert te tekenen.
Mijn vriendin heeft al allemaal kosten gemaakt voor haar nieuwe huis en is nu bang dat ze het kwijtraakt. Mag haar ex partner dit wel doen?
Hoor heel graag van u

Geachte heer,

Ik adviseur uw vriendin om contact op te nemen met haar hypotheek adviseur. Ik begrijp dat de financiering van haar appartementje geregeld is. Haar ex is geen contractspartij bij de aankoop van haar appartement. Daarom hoeft hij ook niet te tekenen voor een sleuteloverdracht. Wat is er met de hypotheek adviseur afgesproken als de datum overdracht van haar appartement ligt voor 15 april 2021 ?

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Nagegaan zal eerst moeten worden lijkt mij waarom de ex mee zou moeten tekenen? Is de echtscheiding bijvoorbeeld nog niet definitief in die zin dat de echtscheiding nog niet is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand? Of zit daar n ander probleem achter. Indien navraag bij de hypotheek adviseur niets oplevert, de handtekening van de ex toch echt nodig zou zijn en deze blijft weigeren, zou aan de rechtbank gevraagd kunnen worden vervangende toestemming te geven in plaats van de toestemming van de ex. Mocht juridische bijstand noodzakelijk blijken, dan kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag