Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex kan geen invulling geven aan 50/50 regeling?

Mijn ex-partner en ik hebben twee kinderen. Wij zijn vanaf eind februari dit jaar aan het kijken of een 50/50 omgangsregeling beter is voor de kinderen dan de regeling welke in het ouderschapsplan staat. Nu blijkt dat zijn invulling als volgt gaat worden; 2 dagen verschillende opa's/oma's en 1 dag BSO. Daarnaast zullen, wanneer zijn jongste zoon (met huidige partner) naar school gaat, onze kinderen vrijwel iedere dag naar de BSO moeten gaan voor een uurtje omdat hij het anders praktisch gezien niet kan halen om op tijd op school te zijn. De kosten van de BSO wil hij op mij verhalen gezien ik alimentatie krijg.
Mijns inziens is het voor hem dus praktisch gezien niet haalbaar om deze regeling rond te krijgen. Daarnaast vind ik het gek dat ik moet opdraaien voor BSO kosten terwijl ik thuis ben. In hoeverre is dat zo?
Kijkend naar de regeling zoals deze in het ouderschapsplan staat zouden de kinderen iedere vrijdag en om het weekend bij vader zijn. Hierin hebben we nooit een probleem ondervonden gezien hij op vrijdag vrij is. Ik vraag mij dus af of het beter is om de regeling terug te draaien.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag