Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex geeft identiteitskaart niet af

Ik heb aan mijn ex gevraagd om de identiteitskaarten van de kids mee heen en weer te laten gaan want je weet nooit wat er gebeurd . Ze heeft gezegd dat ze dat ging doen en de kids zijn gebracht en geen identiteitskaarten bij. Kan ik hier klacht voor indienen bij de politie omdat ze de identiteitskaart niet meegegeven heeft?

Als uw ex de identiteitskaarten van de kinderen niet meegeeft, kunt u in bepaalde gevallen een klacht indienen bij de politie. Dit is afhankelijk van de omstandigheden en de reden waarom uw ex de identiteitskaarten niet heeft afgegeven. Als uw ex de identiteitskaarten niet heeft afgegeven om de kinderen te kunnen ontvoeren of om op een andere manier te voorkomen dat u contact met de kinderen heeft, kan dit worden gezien als een vorm van kinderontvoering en kan dit leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Als uw ex de identiteitskaarten niet heeft afgegeven om andere redenen, zoals om te voorkomen dat de kinderen naar school gaan of om te voorkomen dat u medische behandelingen voor de kinderen kunt regelen, kan dit leiden tot een civiele procedure waarbij de rechter bepaalt wie de bevoegdheid heeft om de identiteitskaarten te beheren en te gebruiken.

U kunt contact opnemen met de Echtscheidingswinkel (0800 822 4433) voor advies en hulp bij het bepalen van uw volgende stap.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag