Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex eist geld voor gezette tatoeages?

De ex vriend van onze dochter wil na beëindigen relatie geld voor de tatoeages die hij bij haar heeft gezet. Hij is namelijk tatoeëerder. Zij heeft toen tijdens de relatie regelmatig gevraagd wat ze er voor moest betalen. Hij gaf dan aan dat hij er niets voor wilde hebben. Nu is de relatie uit en wil hij toch geld zien, hij heeft geen facturen hiervan of ander bewijs. Wij hebben hem aan de telefoon gesproken hierover. Tijdens dat gesprek heeft hij meerdere keren aangegeven dat hij er toen niets voor wilde hebben, dit gesprek hebben wij opgenomen. Ook via de mail heeft hij later nog aangegeven dat hij het geld niet wilde. Nu heeft hij weer een mail gestuurd met de mededeling dat hij het geld alsnog wil hebben en als ze niet betaalt hij stappen onderneemt. Wat moet zij doen?

Het lijkt erop dat uw dochter in een onaangename situatie terecht is gekomen. Op basis van de informatie die u heeft verschaft, is dit een vrij complexe situatie. Begrip van mondelinge overeenkomsten en het bewijs ervan kan bijzonder ingewikkeld zijn.

Het is belangrijk op te merken dat mondelinge overeenkomsten in veel gevallen als rechtsgeldig kunnen worden beschouwd, zeker als er bewijs is in de vorm van een opgenomen telefoongesprek en e-mails waarin haar ex bevestigt dat hij het geld destijds niet wilde. Deze bewijzen kunnen aantonen dat er een mondelinge overeenkomst was waarin is afgesproken dat de tatoeages kosteloos zou worden gezet.

Een ander belangrijk punt is dat hij, als tatoeëerder, normaal gesproken een factuur zou moeten uitreiken voor zijn diensten. Het feit dat hij dit niet heeft gedaan, kan uw dochter mogelijk helpen.

Hoewel dit een indicatie geeft van hoe de wet zou kunnen werken in deze situatie, is het sterk aan te raden om professioneel juridisch advies in te winnen. Iedere situatie is uniek en diverse factoren kunnen van invloed zijn op de uitkomst van een eventuele rechterlijke uitspraak. Een deskundige op het gebied van contractrecht zou hierbij behulpzaam kunnen zijn. Maar over het algemeen gezien, lijkt het dat uw dochter sterke argumenten heeft om zich te verweren tegen de eisen van haar ex-vriend.

Nogmaals, het is van vitaal belang dat u deze kwestie met een juridisch deskundige bespreekt om te zorgen voor een zo goed mogelijke uitkomst voor uw dochter.
------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag