Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ex dwingen spullen uit huis te halen?

Ik lig in scheiding met m’n ex. De stukken zijn naar de rechtbank. Dus is nog niet officieel. Ook bij de gemeente niet. Geregistreerd partnerschap hebben wij. We hebben samen een koopwoning.
Deze kan pas verkocht worden zodra ik een huurwoning kan krijgen. Wat ook niet makkelijk gaat.

In het convenant staat het volgende:
Gebruiksrecht echtelijke woning
3.7.1. Aan de vrouw is per 15-06-2023 het gebruiksrecht van de echtelijke woning toegekomen.
3.7.2. De man beschikt inmiddels over alternatieve huisvesting, dit is een slaapplek bij zijn moeder, zodra de man
een eigen woning kan betrekken kan hij zich uitschrijven van het adres van de gezamenlijke woning.
3.7.3. De lasten die verbonden zijn aan de echtelijke woning worden tot de man een eigen woning heeft van het
gezamenlijke inkomen voldaan en komen vanaf dat moment voor rekening van de vrouw. De hypotheekrenteaftrek komt toe aan degene die de rentekosten voor deze woning daadwerkelijk betaalt.

Zijn inkomen wordt al niet meer op de rekening geplaatst en alle lasten met betrekking tot de woning zijn al door hem op mijn naam gezet en gaan van mijn rekening. De hypotheek staat wel op 2 namen. Mag dit al wel?
Uiteindelijk gaat hij nu dus meebetalen met de kosten 40%. Hij gaat zich nu ook uitschrijven op de woning omdat ik anders geen toeslagen krijg die ik nodig heb om alles te kunnen betalen met 3 kinderen. En hij gaat proberen een briefadres te krijgen. Maar dit kan toch niet?

De vraag die ik wil stellen: hij heeft een vriendin en ik wil graag dat hij zijn eigendommen uit het huis haalt. Hij wil dit niet gaan doen omdat hij meebetaalt met de woning. Wat kan ik hieraan doen zodat hij toch zijn spullen eruit komt halen? Aangezien de woning mij is toegekomen. Want al die tijd zijn spullen in mijn huis te laten is ook geen optie. Dan heb ik nog steeds geen rust. Wat voor rechten heeft hij nog omdat de hypotheek op beide namen staat?

Andere vraag: hij heeft aangegeven een vriendin te hebben. Ik wil niet dat zij in deze woning komt. Kan ik daar nog iets aan doen? Het is wel de woning waar ik in leef en niet hij.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag