Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Er zijn uit mijn e-mailbox wederrechtelijk verkregen e-mails doorgestuurd naar tientallen personen.
Kan ik nu bij een evt veroordeling van de betreffende persoon aansprakelijk gesteld worden voor inkomstenderving?

Zou u uw vraag kunnen verduidelijken? Iemand heeft wederrechtelijk verkregen e-mails van u doorgestuurd naar tientallen personen. De persoon die dat gedaan heeft is bekend en moet mogelijk voorkomen. Hoe heeft dit kunnen leiden tot mogelijke inkomstenderving, en bij wie?

Beoordeel dit antwoord:

Op het gebied van ambtenarenrecht heb ik te weinig kennis, daarom heb ik je vraag doorgezet naar de juiste personen daarvoor op deze site. Voor de volledigheid heb ik hieronder even overgenomen wat u me ter verduidelijking van het probleem, hebt doorgestuurd:
"Ik heb een keer mijn wachtwoord vergeten te wissen en daardoor zijn er van 25 augustus tot 4 oktober dagelijks emails uitgeprint
en overgetypt. Deze zijn door de persoon door gestuurd naar tientallen personen.De bewijzen hiervan heb ik zwart op wit in mijn bezit. Hij en ik hebben zelfs bij een advokaat gezeten . Volgens de advokaat heeft het geen zin om dit voor de rechter te brengen omdat het dan toch niet behandeld wordt. Nu vertelt men mij,dat als ik dit hele geval naar buiten brengt en die persoon wordt ontslagen of andersinds gekort,mij aansprakelijk kan stellen voor inkomstenderving.Meneer is namelijk wethouder."

Beoordeel dit antwoord:

Ik heb nu begrepen dat het er om gaat dat een collega/leidinggevende, namelijk een wethouder, in uw privémail is gekomen, deze heeft overgetypt en heeft verstuurd. Deze e-mails hebben geen enkele relatie met het werk van u of van de wethouder. Heeft u hierdoor schade geleden? Concreet komt het erop neer dat iemand, wederrechtelijk 'aan' uw privebezittingen heeft gezeten en uit hoofde van uw naam post heeft verstuurd. Dit is meer een strafrechtelijk feit waarvan u aangifte zou kunnen doen. Indien het naar buiten komt en de gevolgen zijn dat de wethouder ontslagen wordt, dan is het niet zo dat de werkgever zijn schade (dus inkomstenderving) op u kan verhalen, aangezien hij zelf een overtreding/misdrijf heeft begaan. Zorgt u er dan wel voor dat u duidelijke, overtuigende bewijzen heeft van zijn schuld/bijdrage. Mijn advies hierover is dus om eerst inlichtingen bij de politie te verkrijgen over de mogelijkheid hiertegen aangifte te doen. Het Openbaar Ministerie beslist uiteindelijk of de dader wel of niet voor de rechter wordt gedaagd.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag