Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Er is onlangs een schade veroorzaakt aan onze leaseauto. De leaseauto kwam welliswaar uit een uitrit, Voertuig B kwam van rechts, maar de situatie was zo onoverzichtelijk door een geparkeerde bus en oplegger, dat verkeer van rechts niet te zien was. Voertuig B reed met volle vaart (ook zeer onverantwoord voor eventuele personen welke om de oplegger ed konden lopen) langs de uitrit vanaf rechts. Voertuig A, onze leaseauto, draaide op dat moment heel voorzichtig de weg op, omdat de situatie totaal onoverzichtelijk was. Voertuig A heeft met de rechter kant van de neus voertuig B aan de linker zijde geraakt. De personen uit voertuig B lieten de bestuurder van voertuig A snel een handtekening zetten, lieten een mailadres achter om te communiceren voor de verzekeringsgegevens en weg waren ze, nog voordat de bestuurder van voertuig A besefte wat er gebeurt was. De bestuurder van voertuig A heeft dus een krabbel en vluchtig wat gegevens moeten zetten op een niet volledig ingevuld schade formulier en heeft GEEN doordruk formulier gekregen. Vervolgens meetrdere mailen contact geweest met bestuurders van voertuig B, welke weigerden )

De aanrijding vond plaats toen u een uitrit verliet. Het verlaten van een uitrit is een bijzondere manoeuvre waarbij u op grond van artikel 54 RVV de tegenpartij had moeten laten voorgaan. Met name nu er een obstakel op de weg stond, had u zich er goed van moeten vergewissen dat de weg vrij was. Wellicht dat er sprake is van eigen schuld bij de tegenpartij, maar in principe bent u aansprakelijk voor de schade.

Omdat uw auto een leaseauto betreft, ga ik er vanuit dat u all risk verzekerd bent. In dat geval raad ik u aan om een tweede schadeformulier in te vullen en te ondertekenen en deze naar uw leasemaatschappij en/of allrisk verzekeraar te sturen. U kunt hierbij aangeven dat de tegenpartij u snel een handtekening liet zetten op een niet volledig schadeformulier en dat u dus de juistheid van dat schadeformulier niet hebt kunnen controleren. Uw all risk verzekeraar zal vervolgens aansprakelijkheid beoordelen en eventueel schade vergoeden. Ondanks dat u wellicht aansprakelijk bent, zal de all risk verzekeraar ook schade aan uw auto vergoeden (onder aftrek van het eventuele eigen risico).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag