Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Eindelijk een huurwoning

Sinds 2017 zijn mijn ex en ik uit elkaar en nu eindelijk heb ik (na goedkeuring papierwerk) een huurhuis. Nu is het zo dat mijn ex al duidelijk heeft gemaakt dat hij geen alimentatie wil gaan betalen en ook mij niet wil uitkopen want dat kost hem geld. We hebben samen een koopwoning die op beider naam staat. Hij wil de woning aanhouden en wil daarom dat de woning ook op mijn naam blijft staan. Ik ben echter veelste bang dat wanneer hij de hypotheek niet kan of wil betalen ik aansprakelijk ben. Ik wil dus niet op naam blijven. Hoe kan ik zorgen dat ik niet meer op naam sta voor de woning en hypotheek als ik een huurhuis heb?

Zou u willen bellen naar 0800 822 4433 (Echtscheidingswinkel) voor het maken van een afspraak voor (gratis) (video-)overleg? Dan kunt u de situatie met ons bespreken en dan kunnen wij eventuele vervolgstappen ondernemen omtrent uw woning.

Beoordeel dit antwoord:

Er zijn een aantal manieren waarop u de woning kunt overdragen van uw naam. Een van de meest voorkomende manieren is door middel van een notariƫle akte waarin u de woning overdraagt aan uw ex via een transportakte. Het is belangrijk om te overwegen om een verklaring van geen bezwaar van de hypotheekverstrekker te verkrijgen voordat de akte wordt verleden. Dit is om te voorkomen dat u aansprakelijk wordt voor de hypotheek nadat de woning op uw naam is overgedragen.

Een andere optie is dat u een verkoopovereenkomst met uw ex afsluit en de woning verkoopt aan een derde partij. Hierbij zal ook een notariƫle akte nodig zijn en een verklaring van geen bezwaar van de hypotheekverstrekker.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag