Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Eindafrekening detacheringsovereenkomst met onbetaald verlof

Op 14-01 heb ik mijn detacheringsovereenkomst opgezegd, per 31-01 ben ik uit dienst. Mijn urenbriefjes vulde ik per week in, deze werden geaccordeerd door mijn leidinggevende van het bedrijf waar ik gedetacheerd was en daarna per 4 weken uitbetaald.

In oktober 2021 ben ik een korte periode met overspannenheidsklachten ziek geweest, sinds half november ben ik weer volledig aan het werk. Effectief ben ik 2 weken niet aan het werk geweest en heb ik daarna binnen 2 weken weer opgebouwd. Het detacheringsbureau heeft mij buiten mij weten om ziek gemeld bij het UWV, maar nooit (gedeeltelijk) beter gemeld. Het bedrijf waar ik gedetacheerd was, is er altijd vanuit gegaan dat ik nog deels niet aan het werk was. Bijzonder, aangezien ik gewoon werkte en ook mijn urenbriefjes gewoon geaccordeerd werden.

Nadat ik heb opgezegd, heb ik mijn uren over januari ingevuld met "gewone uren"(100%). Immers: ik was gewoon aan het werk. Het bedrijf waar ik was gedetacheerd heeft om mij onbekende redenen die uren niet geaccordeerd en het detacheringsbureau weigert deze uren nu uit te betalen en heeft deze uren geadministreerd als onbetaald verlof, Dit komt erop neer dat ik 72 uur heb gewerkt zonder deze betaald te krijgen.

Mijn vraag is nu, of ze dit kunnen doen. Ik mijn overeenkomst staat inderdaad dat mijn leidinggevende moet accorderen, maar geen consequentie als dit niet gebeurt. In mijn detacheringsovereenkomst staat verder een vast aantal uren benoemd.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag