Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


eind vorig jaar ben ik via een site bij een advocaat terecht gekomen(althans dacht ik) Ik heb gelijk aangegeven ik heb geen geld, ik kan alleen met u in zee als u met een toevoeging werkt ivm hoger beroep aangezien ik de een andere advocaat nog niet afbetaald had(heb). Hij gaf aan dat het kon en zou de toevoeging aanvragen en heeft om kopieen van de paspoort gevraagd. Ik ging ervan uit dat het goed liep. Nadat hij het beroep had ingediend, kwam hij opeens met het verhaal dat de toevoeging niet genoeg was en hij meer dan 20 uur in de zaak had gestoken en dat ik meer moest betalen. Ik schrok maar zij niets. Ik ben toen een onderzoek gestart en kwam er achter dat hij helemaal geen advocaat is, maar een jurist. Het viel mij toen ook pas op dat hij altijd de brieven(mails) met jurist ondertekent. Hij heeft mij voor de gek gehouden en zegt in zijn mail ook dat ik naast de toevoeging een eigen bijdrage moet betalen plus de factuur.(dit heb ik op mail staan)
Ik weet niet meer wat ik moet doen. Moet ik nou betalen want ik vertrouw hem niet meer, het gaat hem dus puur om het geld. Ik heb het geld ook niet. Ik ben opgelicht. bij wie kan ik terecht en weten jullie welke stappen ik nu zou moeten nemen.

U kunt bij de Orde van Advocaten navragen of deze persoon al dan niet advocaat is. Is hij dat niet dan kan hij ook geen toevoeging krijgen; dit is uitsluitend voorbehouden aan advocaten. U kunt eventueel bij de Raad voor Rechtsbijstand navragen of een toevoeging voor u voor het hoger beroep is verleend.
Indien u kunt bewijzen dat hij zich heeft voorgedaan als advocaat, dan adviseer ik u hiervan aangifte te doen bij de politie. Het onrechtmatig voeren van een titel is een strafbaar feit. Daarnaast is oplichting uiteraard ook een strafbaar feit.
Ik zou tevens melding doen van deze gang van zaken bij de Orde van Advocaten.

Ik wens u veel succes!

Beoordeel dit antwoord:

Geachte vrager,
Mw. van de Laak heeft gelijk. Enkel een advocaat kan een toevoeging krijgen. Als aanvulling: kijkt u op de website www.advocatenorde.nl onder het kopje "vind uw advocaat" en vul vervolgens de naam en plaats in van de advocaat. Indien de advocaat ook daadwerkelijk advocaat is, zult u zijn naam kunnen terugvinden.
Veel succes.

Beoordeel dit antwoord:

De dames Van de Laak en Hamm hebben gelijk. Hun adviezen zijn ook juist. Ik zou de jurist ook confronteren met de strekking van deze antwoorden. Is het wel een jurist?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag