Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Eeuwig durend erfdienstbaarheid

Wij willen binnenkort een hekwerk plaatsen om onze tuin heen.
Alleen is het zo dat de schuur van de buren alleen bereikbaar is via (een gedeelte) van onze tuin.
Op hoeveel ruimte hebben zij recht?
Dan kunnen we daar rekening mee houden met het plaatsen van het hekwerk.

Zij hebben zelf een pad naast het huis om hun eigen woning te bereiken. Dit pad loopt langs onze tuin. Na 5 grote stappen begint links de muur. Zij moeten dan 1 grote stap naar links in onze tuin zetten om bij bun schuur te kunnen komen.
Wij willen hun de ruimte geven om vanuit hun schuur op hun eigen pad te kunnen komen.
Zij willen het liefste vanuit hun schuur gewoon rechtdoor kunnen lopen (en dan dus geen gebruik van hun eigen pad maken omdat zij hier fietsen hebben neergezet en containers).
Dit zou ons dan een groot gedeelte van onze al kleine tuin kosten.
Wij hebben dit huis vorige jaar gekocht, de makelaar gaf aan dat de buren alleen altijd bij de schuur moeten kunnen. Een hele strook inleveren heeft hij er niet bijgezegd, ik hoop dan ook echt oprecht dat dit niet nodig is.

Hoe werkt het eeuwig durend dienstbaarheid in dit geval.

Onderstaande is wat in de splitsingsakte is opgenomen:
een eeuwigdurende erfdienstbaarheid van voetpad ten laste van het appartementsrecht met indexnummer 1 (en wel meer specifiek ten aanzien van dat gedeelte van de parkeerplaats van index 1 wat gelegen is voor de toegangsdeur van de berging van het appartementsrecht met indexnummer 2 op de begane grond) en ten behoeve van het appartementsrecht met indexnummer 2, zodat de eigenaar en/of gebruiker (huurders) van het appartementsrecht met indexnummer 2 kan komen en gaan van en naar de toegang van zijn berging op de begane grond.

Alvast bedankt.
M.v.g

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag