Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Eerdere opzegging contract, mag dat?

Ik ben een student en bewoon samen met een vriendin een bovenwoning. Het huurcontract loopt per 1-9-2023 af.
Via de appp hebben we gevraagd of we dit contract opnieuw met een jaar kunnen verlengen. De verhuurder geeft via app aan dat er een nieuw contract opgesteld kan worden tot 1-9-2024. Dit nieuwe contract is nog niet opgesteld en getekend door ons en de verhuurder.
Nu met de nieuwe regels voor verhuurders en vaste huurcontracten wil de verhuurder het nieuwe contract nog tot maximaal 1-12-2023 laten lopen. Daarna moeten we er uit en willen ze het huis verkopen.
We vragen ons af of ze dit zo maar kan veranderen, terwijl ze eerst een toezegging heeft gedaan tot 1-9-2024.
Wat zijn hier de wettelijke regels over? Hopelijk kunnen jullie ons daar helderheid in verschaffen.

Goedemiddag,

Aangezien de inhoud van de huurovereenkomst niet bekend is, kan ik alleen een algemene opmerking plaatsen. Er is inderdaad een wetswijziging aanstaande betreffende huurovereenkomsten. In de regel gelden de nieuwe huidige wet- en regelgeving omtrent huurcontracten dus nog niet.

In de meeste gevallen geldt nog steeds: bij verlenging van de huurovereenkomst geldt een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Hier kan pas iets concreets over gezegd worden na bestudering van de huurovereenkomst (en eventuele algemene voorwaarden).

In principe kan de verhuurder terugkomen op de eerdere gedane toezegging, maar het is wel afhankelijk van wat er (schriftelijk) is overeengekomen. Als het bijvoorbeeld alleen mondeling is gezegd, is er geen bewijs dat er enige toezeggingen zijn gedaan. Indien u uw geval nader wenst te bespreken, neem gerust vrijblijvend contact op.

Gr,

Dhr. mr S. Leito
FerLei Leito
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag