Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een webmaster van een nederlands forum beschuldigd mij van hacken. Hierdoor heeft hij mij geblokkeerd van de website xxx
Op zich vind ik het niet erg dat ik geen gebruik meer kan maken van die website, maar betreffende webmaster heeft mijn NAW gegevens achterhaald. Hoe is mij onduidelijk.
Ook heb ik gezien de privacywetgeving gevraagd om al mijn berichten en toevoegingen gekoppelt aan mijn gebruikersnaam te verwijderen. Ik wil mij volledig distantieren van betreffende website ivm webmaster die heel veel mensen beschuldigd van dingen die ze niet doen.(tegen mij zegt hij dat ik hack, terwijl ik na een onterechte blokkade een tweede gebruikersnaam heb aangemaakt gewoon via zijn forum software, niks illegaals aan.
Gezien betreffende persoon mij vals beschuldigd, en mijn Naam / Adres / Woonplaats gegevens heeft achterhaald wil ik dat hij mijn postings en toevoegingen en NAW gegevens verwijderd.
Ik vind het niet prettig dat zo een persoon met betreffende afwijkende gedrag mijn naam en adres weet, zonder dat ik deze gegeven heb, dus ik vraag me af of hetwel legaal is hoe hij aan deze gegevens komt, gezien het nergens publiekelijk online staat.

Hoe kan ik eisen dat mijn gegevens + forumberichten en toevoegingen verwijderd worden van deze site?

Via een kort geding kunt u dit proberen te bewerkstelligen. U hebt daarbij een advocaat nodig. Deze zal op basis van een onrechtmatige daad de site en de webmaster kunnen aanspreken en eisen dat de uitingen en dergelijke zullen worden verwijderd. Bij weigering kan dan in kort geding geƫist worden dat de bijdragen worden verwijderd. Hierbij wordt een dwangsom opgelegd. Voor meer informatie kunt u de directcontactknop gebruiken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag