Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een webhostbedrijf heeft mij (particulier) een rekening gestuurd voor het verlengen van een webhostcontract met een looptijd van 5 jaar (juni 2008-2013, nooit gebruik van gemaakt) Het bedrijf heeft mij niet van die verlenging op de hoogte gebracht, omdat ik niet meer over het emailadres beschik waarmee destijds het contract is afgesloten. Maar, men was wel op de hoogte van mijn woonadres waarnaar de betreffende factuur is gestuurd. Ad.h.v. die gegevens heb ik 4 vragen: -1: staat het bedrijf in haar recht het contract voor 5 jaar te verlengen -2: Wie blijft in gebreke: het bedrijf omdat het de moeite niet neemt mij via brievenpost te waarschuwen dat er een contractverlenging zit aan te komen, of ondergetekende omdat ik geen wijziging van m'n emailadres heeft doorgegeven 3- mag het bedrijf een contract voor 5 jaar verlengen, de 'Wet van Dam' in aanmerking genomen?
Wat moet ik doen om van deze rekening en het bedrijf af te komen

Beste vraagsteller,
hieronder antwoord op uw vragen:
1) ja indien u dat bent overeengekomen in de voorwaarden behorende bij het contract , of de door u geaccepteerde gewijzigde voorwaarden behorende bij het contract en u geen consument bent of niet als zodanig hebt gemanifesteerd bij het bedrijf bij het aangaan van het contract.

2)kan zijn dat deze situatie ook in de voorwaarden staat geregeld, maar het is wel zo dat klanten hun gewijzigde gegevens moeten doorgeven want het is niet redelijk te verwachten van het bedrijf dat ze oplettend moeten zijn voor alle mogelijke veranderingen van al hun klanten. U bent dus als eerste in gebreke geraakt.

3) Wet van van Dam is uitdrukkelijk voor consumenten bedoeld. Webhosting wordt doorgaans aangeboden voor bedrijven, maar ook soms voor consumenten. Hoe heeft u zich kenbaar gemaakt aan het hostingbedrijf; als consument of ondernemer?

4) Vooralsnog eerst duidelijkheid verzoeken over uw status, u kunt zich het best verweren te stellen dat u consument bent en de overeenkomst om die reden opzegt met terugwerkende kracht. De vraag is per wanneer, maar in ieder geval voor de verlengingsdatum.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Met dank voor Uw antwoord, wil ik nog melden dat ik géén ondernemer, cq bedrijf ben of vanuit die hoofde iemand vertegenwoordig.
Dan val ik toch onder de categorie 'particulier' en onder de regels die in die wet zijn vastgelegd?


Reactie van de vraagsteller

Mijn dank voor het snelle en heldere antwoord. De andere partij is akkoord gegaan met mijn aantoonbare particuliere status en past de factuur aan zodra de opzegging binnen is.


Beste vraagsteller,
goed dat het zo is opgelost, met vriendelijke groet, mr. M. Martens- Ferwerda

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag