Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Een vriend ( 70 jaar) van mij heeft het volgende probleem:
Hij heeft de afgelopen 24 jaar samengewoond in een huis wat niet op zijn naam staat. Nu is zijn levensgezellin op tragische wijze afgelopen jaar overleden. Ze zijn nooit getrouwd en er is ook geen samenlevingscontract. Op dit moment woont hij nog in het huis maar de erven dreigen hem uit dit huis te zetten. Heeft hij nog op enige wijze rechten of kunnen ze dit gewoon door zetten?

Ook geen testament?

Ik vrees dat er in juridische zin weinig / geen mogelijkheden zijn om uw vriend te helpen. Mogelijk dat hij zich wel kan effectief kan verzetten als de erfgenamen ontruiming op korte termijn vorderen, zonder dat zij hierbij een aantoonbaar belang hebben, maar op de langere termijn moet uw vriend er echt rekening mee houden dat hij zal moeten verhuizen.

Beoordeel dit antwoord:

Goedemorgen,

Op grond van artikel 4:28 lid 2 BW zou uw vriend het recht hebben gedurende zes maanden na het overlijden van zijn partner de woning en inboedel te blijven gebruiken. Ik ben geen erfrechtspecialist, u zou (vrijblijvend) naar de mogelijkheden kunnen informeren bij een erfrechtadvocaat bij u in de buurt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag