Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Een tegemoetkomende scooterrijder komt door gladheid op de weg (sneeuw) ten val en glijdt voor mijn auto. De scooter raak ik niet, de berijder wel, gelukkig heeft hij alleen zijn arm gekneusd.
Hij wil mij aansprakelijk stellen voor de schade aan zijn scooter. Volgens mij ben ik daar niet aansprakelijk voor, klopt dit? En hoe zou de situatie zijn als ik de scooter wel had geraakt met de auto?

Ik reed zo'n 30 km ivm met de gladheid en hij reed naar mijn idee ook niet hard.

alvast bedankt,

Geachte vraagsteller,

In principe zal deze kwestie via uw verzekeraar geregeld worden. Is er politie na dit ongeval ter plaatse geweest? Zo ja, is er een proces verbaal opgemaakt? Waren er getuigen bij? Zo ja, zijn hier namen van genoteerd? Wat is het verhaal van de scooterrijder? Als hij iets anders verklaart, zal dat de aansprakelijkheidsvraag kunnen bemoeilijken. Is ter plaatse een schadeformulier ingevuld door beide partijen? Wat is daarop vermeld? Hoe was de situatie ter plaatse? Overzichtelijk voor iedereen?

Uw verzekeraar zal naar aanleiding van alle beschikbare informatie een standpunt innemen. Ook de hoogte van de schade zal daarbij een rol kunnen spelen. Heeft zich namens de scooterrijder al een bepaalde partij gemeld, zoals een verzekeraar of rechtsbijstandverlener? Ik vermoed van niet, althans ik neem aan het ongeval vandaag heeft plaatsgevonden?

Beoordeel dit antwoord:

Informeer uw verzekeraar en geef ook direct aan hoe u tegen de zaak aankijkt. Soms wordt aansprakelijkheid door een verzekeraar gemakshalve erkend, terwijl de verzekerde het er niet mee eens is. Dat kan een verhoging van de premie opleveren. Als het terecht is niet erg en in dit geval vast ook niet substantieel, maar toch even duidelijk de gang van zaken schetsen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag