Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Een paar weken geleden ben ik door de politie staande gehouden omdat ik vlak voor mijn afslag zo'n 100 meter over de vluchtstrook ben gereden omdat er een flinke file was ontstaan. Ik ben dus een kort stuk over de vluchtstrook gereden om op mijn afslag te komen (ik moest daar ook daadwerkelijk zijn, dus niet om later weer in te voegen op de snelweg). Zowel op de vluchtstrook als op de afslag was geen verkeer, dus er was geen sprake van een onveilige situatie. Nu heb ik vorige week de boete gekregen: 360 euro plus 7 euro administratiekosten! Ik vind dit in geen enkele verhouding staan tot het vergrijp. Op de boete staat mijn naam verkeerd gespeld. Is dat een reden om bezwaar aan te tekenen? Of zijn er anders anders gronden waarop ik de boete niet zal hoeven betalen?

U kunt altijd bezwaar maken tegen een verkeersboete. De hoogte ervan valt niets tegen te doen, dat is landelijk vastgesteld.

Mocht u er prijs op stellen kan ik u eventueel vrijblijvend doorbemiddelen binnen een landelijk kwaliteitsnetwerk van advocaten die u goed verder kunnen helpen bij deze kwestie.

Zij kunnen vrijblijvend uw zaak bekijken en inschatten wat de mogelijkheden zijn. Ook is het mogelijk om u op pro-deo basis bij te staan.

Neemt u gerust contact met mij op voor meer informatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag