Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een meisje van 19 is tijdens haar werk als verzorgster van paarden van een paard gevallen. (Het berijden van paarden hoorde ook tot haar werkzaamheden) Als gevolg hiervan heeft zij een gecompliceerde breuk in haar elleboog opgelopen, met als gevolg een ziekenhuisopname en diverse medische kosten. De werkgever had in eerste instantie toegezegd alle kosten te vergoeden, maar heeft deze toezegging ingetrokken omdat hij daar niet voor verzekerd is. Helaas staat hiervan niets op papier. Haar jaarcontract is per 1 januari j.l. ook niet meer verlengd omdat het bedrijf is opgeheven. Ondertussen kan zij de medische kosten (o.a. verplichte fysiotherapie) niet opbrengen. Ook met haar opleiding moest zij stoppen (ze kon niet schrijven) Maakt zij nog kans op vergoeding van de kosten door haar werkgever?

Dat lijkt mij wel. De werkgever mag zijn bedrijf bovendien niet zomaar opheffen zonder recht te doen aan de vordering van het meisje. Hij moet zijn bedrijf vereffenen en de activa \'verdelen\' over de schuldeisers. Als hij dat nalaat, kan hij daarvoor in privé aansprakelijk zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De werkgever geeft als reden op:
a. dat zij zelf ervoor heeft gekozen het paard te berijden (terwijl dit eigenlijk standaard gebeurde)
b. dat zij zelf ervoor heeft gekozen buiten te gaan rijden (dit was een omheinde weide) en niet in de bak;
c. dat zij zich niet heeft verdiept in de agenda voor wat betreft de rijgeschiedenis van het paard.
Blijft ook staan dat mondeling is toegezegd dat alle kosten vergoed zouden worden.


De werkgever is aansprakelijk in geval van tekortschieten in de zorgplicht en mogelijk aansprakelijk als bezitter is van het paard. Als het bedrijf van de werkgever een eenmanszaak of bijvoorbeeld een vennootschap onder firma is, dan blijft de werkgever gewoon in privé aansprakelijk, ook na beëindiging van de bedrijfsactiviteiten. Als er een BV is dan geldt wat de heer Van Binsbergen hiervoor heeft opgemerkt.
Ik hoop u voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Als u meer informatie wilt of mijn bijstand wilt inroepen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag