Zakelijk, Arbeid, Schade
Particulier
De vordering is terecht, 9/2007 is de laatse vordering erop geweest.
(ik heb ze toen geschreven dat we bij de stadsbank aangeklopt hebben voor schuldsanering (wegens op de klippen lopen van eenmanszaak eind 2006. Geen faillisament!) Echter is dat op niets uitgelopen en hebben we inmiddels bijna alles afbetaald, al dan niet met loonbeslag.
Hebben ze nog invorderingsrecht daar ze niet gemaand hebben?
En kan ik geen verlaging aanvragen aangezien zij zoveel jaren niets hebben laten horen?
Onlangs een BKR van mezelf aangevraagd waar het hoofdbedrag opstaat, en dat ICS het afgeschreven heeft.
De verjaringstermijn is 5 jaar. Dus ze moeten binnen 5 jaar nadat de vordering opeisbaar is verdere maatregelen nemen of de verjaring stuiten dat betekent dat ze aangeven dat ze de verjaring willen verlengen. De vraag is dus wanneer de vordering opeisbaar geworden is en dat is in ieder geval voor sept 2007 geweest want toen hebben ze blijkbaar nog een keer iets gedaan. Mogelijk is dus de verjaringstermijn al ingetreden. Om dat te kunnen beoordelen moet je over de details beschikken.
Reactie van de vraagsteller
Dank u voor het antwoord! Ik heb het opgezocht en op 16 juli 2007 en 5 september 2007 hebben ze me een sommatie gestuurd.
Dit betekend dus dat het totaal bedrag inclusief rente opeisbaar is door hun, of zou de rente nog bespreekbaar kunnen zijn, daar ze in de tussentijd niets van zich hebben laten horen?
De vraag is niet wanneer het incassobureau een sommatie hebben gestuurd maar wanneer de vordering opeisbaar is geworden. Als het een vordering van ICS betreft dus het moment waarop ICS het geld van u had kunnen terugvragen. Als dat meer dan 5 jaar geleden is en zij in de tussentijd niets hebben gedaan dan is de vordering verjaard en hoeft u niet meer te betalen. Is de vordering niet verjaard dan moet u juridisch gezien alles betalen dus ook de rente