Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Een geschil over de aard van werkzaamheden

Ik ben zeer recent gestart bij een nieuw bedrijf. Dit is via een recruiter gelopen, die mij benaderde voor een leidinggevende rol in deze organisatie. Ik heb hier een jaarcontract getekend. De 1e maand was het vooral meelopen op verschillende afdelingen. Het vervolg hier op bleek al gauw anders te zijn dan leidinggevende. Ik heb dan wel de titel en de bijbehorende voorwaarden, maar er is simpelweg geen team om te leiden. De recruiter heeft mij ook zwart op wit aangegeven dat de kern van de functie dan wel heel anders is dan de zoekopdracht die is meegegeven.

Al met al zakt de moed in de schoenen en ben ik voornemens om aan te geven dat ik zo lang ik werkzaam ben, men mij mag aanroepen voor wat men nodig acht maar ik wel op zoek ga naar een andere baan.
Is dit een situatie waarin in mijzelf in de spreekwoordelijke vingers kan snijden, danwel dat het kan worden gezien als werkweigering?

Ik heb het sterke vermoeden van niet, maar het zou heel fijn zijn om dit bevestigd te kunnen hebben.

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Indien u het werk uitvoert wat men u opdraagt, is geen sprake van werkweigering. Ook is niet verboden om aan te geven dat u rondkijkt aangezien de functie klaarblijkelijk minder bij u past. Maar voordat u dit zou doen, hebt u al met uw werkgever gesproken en aangegeven waar wat u betreft de knelpunten zijn? Wellicht kan er gezamenlijk naar een voor u aanvaardbare oplossing worden gezocht, waardoor u wellicht helemaal niet hoeft op te zeggen. Houdt u er rekening mee dat indien u zou opzeggen, u wel de regels daaromtrent in acht moet nemen. Denk aan de dag waartegen moet worden opgezegd en de in acht te nemen opzegtermijn.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag