Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Een aantal weken terug ben ik aangereden. We kwamen van een eenbaansweg aan bij de stoplichten. Daar kon men voorsorteren rechtsaf, rechtdoor of linksaf. Ik ben vanaf het begin van het ontstaan van de linkerrijstrook deze opgereden. Dit was het moment van aanrijding. Een vrachtwagen die achter mij reed is een stukje over het verdrijvingsvlak gereden om zo ook op de linkerbaan uit te komen waar ik aan het opdraaien was. Mijn auto is geraakt ter hoogte van de bestuurdersdeur met schade uitlopend tot het linkervoorwiel. Mijn verzekering achte mij in eerste instantie schuldig. Aangezien ik van rijbaan wisselde. Ik heb dit geprobeerd telefonisch te weerleggen. Ze zijn nu bezig 50/50 aansprakelijkheid eruit te halen. Ik voel me onrecht aangedaan omdat ik 0 % schuldig ben in deze. Na de aanrijding kwam de vrouw uit de vrachtwagen schreeuwend uit de auto dat ik ineens naar links kwam. Dit is ook wat zij op het aanrijdingsformulier heeft ingevuld. Ze stond erop dat ik dit direct invulde omdat ze anders haar baan kon kwijt raken. Ik was voornamelijk in shock door de klap. Heb de politie nog gebeld maar die kwamen niet. Heb daarbij aangegeven dat ik last heb van rug en nek. Ik heb foto;s gemaakt op de locatie. Waarbij te zien is dat ik niet ver van het begin van de rijstrook sta. De groote van de vrachtwagen en de locatie van mijn auto maakt naar mijn inziens duidelijk dat zij over het verdrijvingsvlak heeft gereden. Verzekering denkt hier anders over. Ik heb op het aanrijdingsformulier aangegeven dat ik wisselde van rijbaan. Maar ook aangekruist dat we op dezelfde rijbaan reden op het moment van aanrijding. Zij heeft de tekening gemaakt waarbij zij al op de linker rijbaan reed. Ik heb duidelijk overal genoteerd dat ik het niet eens ben met de tekening en de toedracht. Door de schok etc heb ik misschien het formulier niet zo volledig ingevuld als dat ik anders zou doen. Zo heb ik compleet over het hoofd gelezen aan te geven dat ik last heb van hoofd en nek etc. Lang verhaal. Mijn vraag is nu; mijn verzekering "gelooft" mijn verhaal alleen zeggen dat ze er niet meer uit kunnen halen dan max 50/50 als dat al gaat lukken vanwege de tegen sprekingen op het formulier en het feit dat de foto's niet genoeg bewijs vertonen. Is dit een reƫel verhaal of kan ik wel mijn onschuld bewijzen?

Wat een vervelende situatie! Indien u van rijbaan wisselde direct na het verdrijvingsvlak, dan lijkt mij dat de vrachtwagenchauffeur fout zat. Ik zou graag met u mee willen kijken of het redelijk is dat uw eigen verzekeraar aangeeft dat er maximaal 50% aansprakelijkheid inzit. Een kopie van het schadeformulier en de foto's van de situatie ter plaatse mag u naar mij toesturen per e-mail. Mijn kantoor kan u geheel kosteloos bijstaan om uw (letsel)schade te verhalen op de aansprakelijke verzekeraar.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt later ook aangeven dat er sprake is van letsel. Vaak krijgt u er pas later klachten van en het is aldus aan te raden dit op te geven. Verzekeraars proberen in zo een situatie als die van u de kwestie te regelen met 50/50 schuld. Dat voelt als onrecht en het is aan u aldus te bewijzen dat het niet uw schuld is. Mogelijk dat u via google de exacte locatie kunt achterhalen en daarmee de postie van de voertuigen kunt bepalen. U doet er verstandig aan juridische hulp in te schakelen nu er ook sprake is van een letsel. Ik kan u daarbij helpen door u bij te staan en al uw schade te verhalen op de tegenpartij. Wordt aansprakelijkheid erkend dan kunnen wij ook onze juridische kosten claimen, het kost u dus niets.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag