Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een aantal jaren geleden heb ik aan mijn vader een bedrag van ruim 10.000 euro uitgeleend waarbij er vast is gelegd dat dit bedrag terug komt als ik hierom vraag. Dit is vast gelegd via de email.

Momenteel weigert hij mij dat geld terug te geven en wordt dit gebruikt als chantagemiddel richting mij (hij wil dat ik zijn huis opknap, pas daarna wil hij het hebben over terugbetalen van zijn schuld)

Hoe kan ik hem juridisch forceren mij het uitgeleende geld volledig terug te betalen?

Feiten:
- Aangetoond kan worden dat hij ruim 10K van mij heeft (bankafschriften plus maandelijks overschrijven van rente)
- Hij heeft meerdere malen in de email deze lening bevestigd, samen met de voorwaarde dat di geld op mijn verzoek direct terug kan worden betaald.
-Momenteel weigert hij het geld terug te betalen en gebruikt hij het als chantagemidel; dit doet hij per email.
- Hij is financieel sterk genoeg om het geld terug te betalen.

Met vriendelijke groet,

Wanneer er voldoende bewijs is zoals u aangeeft kunt u rechtshulp in de arm nemen om deze gelden voor u terug te vorderen. Dit kan door een jurist, advocaat en of deurwaarder. Hiermee hebt u voldoende juridische druk om uw gelden terug te vorderen. Indien u verdere hulp en of advies wenst mag u altijd contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Je kunt hem sommeren. Dat kan het beste via een advocaat. Als hij dan niet reageert, kun je een procedure starten en veroordeling vragen tegen hem om het terug te betalen. Mijn ervaring als advocaat is dat een brief van een advocaat vaak al helpt. Desgewenst kun je mij vrijblijvend hierover bellen.

Beoordeel dit antwoord:

Nu u op schrift heeft staan dat u € 10.000 aan uw vader heeft uitgeleend en dat hij dit bedrag op eerste verzoek moet terug betalen, adviseer ik u om hem schriftelijk hiertoe aan te manen. Blijft betaling opnieuw uit, dan kunt het bedrag via een gerechtelijke procedure op hem verhalen. Om wat meer druk te zetten, zouden we vooraf beslag kunnen leggen. Ik ben graag bereid u hierin bij te staan. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op om te bespreken wat ik voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Dit lijkt mij een vervelende situatie omdat het hier uw vader betreft. Maar uiteindelijk zal uw vader het geleende geld moeten terugbetalen. U heeft kennelijk een opeisbare vordering op hem (en ik ga ervan uit dat die vordering niet is verjaard). Een afbetalingsregeling lijkt mij voor de hand te liggen, maar Indien hij hieraan niet wil meewerken, zult u een incassoprocedure kunnen opstarten. Ik ben wel benieuw naar de precieze toedracht en e-mails.

Ik weet dus niet wat precies is afgesproken, maar het lijkt mij op de voorhand duidelijk dat uw vader zijn terugbetalingsverplichting niet afhankelijk kan maken van andere te maken afspraken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag