Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Een aantal jaar geleden werd ik gebeten door een teek. Ik kreeg een zogenaamde erythema migrans (cirkel) om de beet heen. Mijn huisarts liet een bloedtest uitvoeren en deze was negatief. Omdat deze test negatief was schreef hij geen antibiotica voor.

Ondertussen heb ik heel veel leed en klachten, waardoor ik meerdere jaren studievertraging heb opgelopen. (moeheid, pijn in gewrichten/spieren, neurologische klachten, hartklachten o.a.)

Nu kom ik erachter dat een erythema migrans betekent dat je 100% zeker de ziekte van lyme hebt. Volgens de protocollen (die gelde toen ook al) moet de huisarts een kuur antibiotica geven na het zien van een erythema migrans (ongeacht de bloeduitslag - vaak onbetrouwbaar) omdat de ziekte dan nog succesvol en probleemloos word bestreden.

Omdat de arts me toen geen antibiotica gaf (tegen de destijdse huisarts-protocollen in) is de Lyme nu chronisch en moeilijk/onmogelijk te behandelen.

Kan ik mijn huisarts aansprakelijk stellen voor al het leed/de schade/de mogelijke behandelkosten voor zover een behandeling mogelijk is en de studievertraging die ik heb opgelopen? En hoe hoog zou deze schadevergoeding kunnen zijn?

Als de huisarts niet volgens de protocollen heeft gehandeld, is/kan hij aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade en uiteraard ook de gevolgschade. Wat de precieze schadevergoeding kan zijn, is nog geen oordeel over te geven, daar ik de stukken niet ken.
Desgewenst mag u direct contact met mij opnemen, om zo de benodigde stukken te doen inzien.

Beoordeel dit antwoord:

Als aangetoond kan worden dat uw huisarts destijds niet conform het geldende protocol heeft gehandeld, dan heeft hij niet lege artis gehandeld (vgl. het protocolarrest van de Hoge Raad uit 2001). In dat geval zou u uw huisarts mogelijk met succes aansprakelijk stellen. Houdt u er alleen rekening mee dat de verzekeraar van uw huisarts verweer zal voeren.
Als uw huisarts aansprakelijk is, dan is er meer schade dan alleen de studievertraging. Uitgezocht zou moeten worden wat de schade door de studievertraging is. Weliswaar heeft De Letselschade Raad een richtlijn studievertraging, doch deze geldt alleen voor studievertraging tot één jaar. Bij u is de studievertraging groter.
Er is echter meer schade dan alleen studievertraging. Ik denk aan aanvullende zorgkosten, smartengeld etc.
Ik adviseer u om u bij te laten staan door een ervaren letselschade-advocaat. Die kan u niet alleen helpen bij het erkend krijgen van de aansprakelijkheid, maar ook bij de begroting en het verhalen van de door u geleden schade.
Indien u dit wenst kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag