Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Doorwerken na pensioen op andere locatie?

Op 30 maart 2024 bereik ik de pensioen leeftijd van 67 jaar. Ik werk in de gehandicaptenzorg en uiteraard weet ik dat mijn contract van destijds dan eindigt. Ware het niet dat de werkgever en de CAO aangeeft dat de mogelijkheid van doorwerken na je pensioen mogelijk is omdat men in de zorg niet aan personeel kan komen.
Ik heb aangegeven dat ik graag wil doorwerken op de manier zoals ik nu werk en dat is een contract van 50% op een locatie te Doetinchem.
Nu zegt mijn manager in het gesprek dat gerechtelijk mijn contract afloopt en dat hij deze niet wil doorzetten op basis van hoe het nu is.
Ik zou wel mogen werken op andere locaties maar niet op de locatie waar ik al 18 jaar werkzaam ben.
De procenten die met mijn pensionering vrij komen wil hij verdelen onder mijn jongere collega's. Dit terwijl mijn team aangeeft dat zij graag zouden willen dat ik doorwerk op locatie.
U begrijpt misschien wel dat mijn animo van doorwerken op deze manier afneemt en dat ik dan eigenlijk maar volledig stop.
Mijn manager geeft aan dat hij het contract niet mag doorzetten op de basis zoals deze nu is (volgens de wet).

Je vraag is een beetje onduidelijk, omdat je niet hebt aangegeven wat voor soort werk je doet, onder welke omstandigheden je het wilt voortzetten, of je momenteel problemen ondervindt bij het uitvoeren van je werk in Doetinchem, enzovoort.

Desalniettemin, mag in Nederland iedereen in principe werken waar hij of zij wilt, mits er wordt voldaan aan eventuele vereiste vergunningen, diploma's of andere regelgeving die specifiek van toepassing is op het desbetreffende beroep.

In sommige gevallen kan beƫindiging van je aanstelling of je contract je recht om op een bepaalde plek te werken beperken. Daarnaast kan het ook zo zijn dat er specifieke regelgeving is, bijvoorbeeld in verband met veiligheid, die je verhindert om je werkzaamheden naar wens uit te voeren.

In de meeste situaties zou je vrij moeten zijn om te werken waar je wilt, maar om een nauwkeurig antwoord op je vraag te geven, heb ik wat meer informatie nodig.

Dit zijn algemene overwegingen en geen sluitend juridisch advies. Het kan verstandig zijn om een jurist of advocaat te raadplegen om te beoordelen wat jouw specifieke rechten zijn in deze situatie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag