Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Doorhaling particuliere hypotheek

Ik heb mijn huis verkocht maar in het kadaster staat nog een extra inschrijving van 7000 euro. Die heb ik in 2007 moeten lenen van de verkopers destijds om de hypotheek rond te krijgen. Dit was vastgelegd in een notariële akte. Mijn nicht zou destijds alles regelen omdat ik er zelf weinig kaas van had gegeten en mijn nicht volledig vertrouwde. Helaas achteraf!
De 7000 was nodig om een consumptief krediet mee af te lossen. Echter kwam de lening uit de overwaarde van de verkopers en moest het krediet voor overdracht hypotheek al afgelost worden. Dus heeft de tussenpersoon/makelaar de 7000 voorgeschoten en hebben de verkopers dit na overdracht terugbetaald aan de makelaar. Ik had dus nog een schuld open staat bij de verkoper.
Mijn nicht kwam met het idee om een lening bij de bank af te sluiten voor het opknappen van mijn huis en om de openstaande schuld van de verkopers te betalen (die 7000 euro).
Zogezegd zo gedaan. Een deel vd lening ging naar mijn nicht en een deel vd lening werd gestort op mijn rekening. Mijn nicht had destijds ook mijn pinpas, ik gaf haar het volledige vertrouwen van mijn financiële zaken omdat ik in die tijd niet lekker in mijn vel zat ivm een relatiebreuk en beëindiging samen wonen.
Mijn nicht zou de 7000 euro netjes aan de verkopers terugbetalen. Helaas is er toen flink misbruik van mij gemaakt en heeft nicht dmv verschillende wekelijkse geld opnames alles in eigen zak gestopt.
Ik kwam hierdoor financieel verder in de problemen. Uiteindelijk heb ik middels het geld mijn eerste inkomstenbelasting na het kopen van mijn nieuwe huis, de verkopers deels afbetaald. Het ging om een beslaglegging. Het restant is daarna ook middels beslaglegging en een betalingsregeling via een deurwaarder afbetaald.
De lening is dus medio 2008/2009 gelukkig afbetaald. Met mijn nicht heb ik geen contact.
Nu 15 jaar later heb ik mijn huis verkocht. En staat die 7000 euro nog geregistreerd in het kadaster. Maar is deze lening helaas nog niet doorgehaald. De notaris van de nieuwe kopers heeft de mensen een Volmacht verstuurd om te tekenen voor doorhaling 7000 euro. Echter wil mevrouw de volmacht niet tekenen en beweert aan de notaris dat er nog een bedrag open staat. De notaris wil niet zeggen tegen mij om welk bedrag het gaat wegens privacy. Maar de mevrouw waar het om gaat kan ik niet bereiken althans ik kan haar wel bereiken maar ze reageert niet. Nu komt de notaris met een oplossing. Of ik bewijs van betalingen kan indienen. Helaas is het 15 jaar geleden gebeurd! ING afschriften kunnen uit die tijd niet meer opgevraagd worden. Ik weet niet 100 procent zeker meer via welke deurwaarder dit ging. Mijn enige hoop is de belastingdienst. Zodat zij kunnen zien wanneer de beslaglegging was, welk bedrag en door welk deurwaarders kantoor dit was gedaan. Zij gaan het uitzoeken. Alleen zitten we ook nog met verjaringstermijnen. Die meestal wel verstreken zijn na 5 a 10 jaar.
Hoe nu verder? Ik ben benieuwd of u nog enige oplossingen kunt bedenken en of de verkoop nu wel door kan gaan?
Ik hoor heel graag van u en wil u alvast bedanken voor het uitzoeken.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag