Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Doordat ik als Zzp’er vals ben beschulsigd van diefstal werd mijn opdracht per direct beindigd.
Op dat moment was mijn vrouw hoog zwanger en was er dus alleen inkomen via de zwangerschapsuitkering. Het huis huren wij via een particulier en de hiir bedraagt €1328 ex ex. Doordat er te weinig inkomsten waren hebben wij een x aantal maanden de huur niet kunnen betalen. Nu moeten we voor de rechter verschijnen on de schuld te betalen. Als verweer hebben we het vehaal uitgelegd. We weten dat we moeten betalen, maar we willen ons huis niet uitgezet worden omdat we een kindje hebben en de tweede is onderweg. We heben gevraagd of dat er een betalingsregeling geregeld kon worden. De eigenaar en de deurwaarder gingen hier noet mee akkoord. Op dit moment hebben we het geld niet on in een keet alles te betalen want mijnn vrouw is pas net weer werkzaam.

Als uw werkzaamheden weer zijn als daarvoor en u kunt de rechter overtuigen hiervan en ook dat u dus in dat geval wel de huur kunt ophoesten als vanouds, gaat een rechter wellicht wel mee in uw eis van een betalingsregeling. Betreft het huis een te koop staand huis dat u wordt verhuurd wegens Leegstand met vergunning? Dam moet u oppassen want in zulke gevallen mag verhuurder om elke reden ( hij hoeft het niet eens te noemen) de huur opzeggen. Ik zou de tweede zwangerschap voor me houden als ik u was. Maar dat terzijde.

Beoordeel dit antwoord:

de eerste vraag is wat door de verhuurder wordt gevorderd: Alleen betaling achterstand of ontbinding huurovereenkomst met betaling achterstand?

Ik vind het antwoord van mevrouw Ferwerda niet geheel correct. Een rechter kan niet meegaan in uw 'eis' om een betalingsregeling. De rechter heeft alleen de bevoegdheid om de vordering van de achterstand toe- of af te wijzen. De rechter mag niet bepalen dat de verhuurder met een betalingsregeling akkoord gaat, dit kan alleen met wederzijds goedvinden tussen partijen.

Uw persoonlijke situatie (reden opgelopen achterstand en mogelijkheden om achterstand in te lopen) zijn overigens wel elementen waarmee de rechter rekening houdt bij het oordeel of ontbinding van de huurovereenkomst gerechtvaardigd is.

Voor meer informatie mag u mij rechtstreeks benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag