Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Doorberekende uren in studieschuld - terugbetalingsregeling

Op dit moment heb ik een studieschuld bij mijn werkgever ten behoeve van een opleiding die ik heb gevolgd. Het studiegeld, studieboeken en trainingen worden op mijn studieschuld gezet. Maar ook de studie-uren die ik heb gekregen van mijn werkgever worden hier in opgenomen.
In de personeelsgids (en studieovereenkomst) is de volgende passage opgenomen:
Op analoge wijze dienen de ontvangen studiedagen en/of collegedagen en/of reiskosten te worden verrekend en/of terugbetaald.

In alle getekende documenten is niks vermeld over het tarief waarvoor de studie-uren worden opgenomen. Het gehanteerde tarief betreft het brutoloon met een opslag van 60%. Kan dit zomaar? Ik heb dit vooraf nooit gehoord en was hier niet van op de hoogte, ik ging er vanuit dat dit gewoon tegen brutoloon zou zijn.

Er is geen eenduidig antwoord op te geven. Het is namelijk van belang wat de exacte afspraken zijn geweest bij aanvang. Hoe was het een en ander geformuleerd in zowel de arbeidsovereenkomst, studiekostenregeling en personeelsgids. Mocht u willen, dan kunt u contact opnemen met mij via boksjuristen.nl en kan ik kijken wat ik hierin voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag