Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Door relatiebreuk lease auto niet betaalbaar?

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. We zijn niet getrouwd en hebben geen geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract. Enkel een huis samen in eigendom. Dat wordt verkocht. Welke documenten kan ik aanleveren bij mijn lease maatschappij om aan te tonen dat we uit elkaar gaan. We hebben op beide auto’s een flex lease en kunnen dus onder deze voorwaarde kosteloos opzeggen.

Als je jouw leasecontract wilt opzeggen vanwege de relatiebreuk, dan kan dat afhangen van de voorwaarden van je leasecontract met de leasemaatschappij. De meeste leasemaatschappijen zullen om bewijs vragen dat je situatie daadwerkelijk is veranderd.

Hoewel er in jouw geval geen huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract is om te beëindigen, zijn er wel enkele documenten die je kunt overleggen ter ondersteuning:

1. Bewijs van adreswijziging: Als één of beide van jullie zijn verhuisd, kan post van een officiële instelling, zoals de gemeente of je bank, dienen als bewijs van je veranderde woonsituatie.
2. Verkoop van de gemeenschappelijke woning: De verkoopakte van je gezamenlijke eigendom kan dienen als bewijs van jullie scheiding.
3. Eventuele correspondentie of documentatie rondom de afwikkeling van gezamenlijke financiën of eigendommen kan ook nuttig zijn.

Ik wil je wel erop wijzen dat het aan te raden is om jouw unieke situatie te bespreken met een jurist of advocaat, voordat je enige actie onderneemt. Juridisch advies kan helpen bij het navigeren door de complexiteit van deze zaken om ervoor te zorgen dat je alle belangrijke punten hebt overwogen en je dus geen toekomstige problemen zult tegenkomen.

Je zou ook direct contact kunnen opnemen met de leasemaatschappij om te bespreken welke documenten zij vereisen om te bevestigen dat je relatie is beëindigd en je financiële situatie is veranderd.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u doorverwijzen naar www.echtscheidingswinkel.nl ?
Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag